Fler filialer för Beijer under 2023/2024


SRC och Beijer jobbar vidare med implementeringen av det nya konceptet och fler filialer öppnar under 2023/2024. Näst på tur efter Bromma att få branschens modernaste byggfackhandel är Hisings Backa, Kungälv och Växjö. Som långsiktig retailpartner är SRC med hela vägen när Beijer etablerar nya eller bygger om och profilerar sina filialer. I konceptet har vi tillsammans skapat ett starkt kategorifokus med säljande avdelningar – paketerat med unika materialval, ny kommunikation och ett förtydligat grafiskt uttryck. Det är både lätt att hitta och lätt att sälja, med mycket inspiration för såväl proffs som DIY-kunder. Helt enkelt en bättre butiksupplevelse!
Resultatet är en bygghandel som både stärker Beijers varumärke och som på ett tydligare sätt visar Beijers unika erbjudanden på marknaden. Vi ser med spänning fram emot vår fortsatta gemensamma resa mot framtidens bygghandel!

Dela inlägget:

Interaktivt kit för Polestar lockar besökare


Polestar 2 är den första bilen med Google Assistent integrerat. För att visualisera detta har Polestar i samarbete med SRC skapat ett Google Home event kit. Med en interaktiv exponering illustreras och kommuniceras Google-funktionerna för besökare i Polestar Spaces, som är deras fysiska butiker globalt.

Med Google Assistant i Polestar 2 är det exempelvis möjligt att med rösten sätta på kaffet hemma, låsa dörren eller släcka lamporna. Från hemmet kan man såväl styra olika funktioner i bilen, som få hjälp med andra saker som att kolla batterinivån i bilen eller få en 360 vy av sin Polestar 2.

Med en design som harmonierar med Polestars unika varumärkesuttryck tog vi fram en exponering som skapar uppmärksamhet och bjuder in till att testa funktionerna på plats. Vi designade 3D-printade objekt på podier för att symbolisera funktioner i hemmet, såsom en kaffebryggare, lampa och dörrlås. Med ett röstkommando kan besökare som sitter i en Polestar i Spaces tända objekten, ett lite abstrakt konstnärligt och unikt sätt att visa hur bilen kommunicerar med hemmet.

Med detta event kit får Polestar en exponering som kan tas ut globalt och som skapar både uppmärksamhet, dialog och interaktion i Spaces!

Dela inlägget:

Starkt driv i SRC Trusts

De bästa insikterna föds i framåtriktade diskussioner av drivna människor. Nu har SRC genomfört årets första omgång av trustmöten! Under några veckor har vi haft inte mindre än sju möten runtom i landet och träffat 60 trustmedlemmar! SRC:s truster är ett strategiskt nätverk, där beslutsfattare och nyckelpersoner i detaljhandeln samlas för att reflektera, diskutera och dela insikter.

Diskussionsämnena under Q1 har bland annat handlat om möjligheter och utmaningar med virtuella organisationer, kanalförflyttningar i handeln samt ”det nya normala” med förändrade konsumtionsmönster och ökat prisfokus. Diskussioner som medlemmarna upplever att man har stor affärsnytta av, inte minst i dessa utmanande tider.

Det blev även flera intressanta fabriksbesök, och vi konstaterar än en gång att det är givande att komma ut i verkligheten hos våra medlemsföretag. Vi på SRC, med ordförande Magnus Carlsson i spetsen känner en stor glädje över en riktigt bra mix av drivna personer i våra truster, och ser fram emot fler spännande trustmöten under 2023!

Dela inlägget:

Nyhléns & Hugossons Lansering nytt sortiment

Nyhléns Hugosons gör entré i potatislandet – och SRC är såklart med i lanseringsarbetet! Det är ett stort och viktigt steg för Norrlands ledande kött- och charkföretag när de nu kliver in i en ny kategori och lanserar ett nytt sortiment av potatisgratänger och potatis. SRC har varit med från start när Outinens Potatis förvärvades i juni 2022. Vi har gjort allt från research i form av en förstudie om målgruppen, till ny förpackningsdesign och utformning av lanseringskampanjen.

Vårt strategiska uppdrag var att hålla ihop varumärket på ett trovärdigt och samtidigt inspirerande sätt när Nyhléns Hugosons nu går in i en helt ny kategori, där vi tagit fasta på varumärkets kärna som handlar om att välja ett norrländskt mathantverk. Det är en fortsättning på det varumärkesarbete som SRC drivit för Nyhléns Hugosons i snart 10 år.

Vi ser fram emot en lyckad lansering och ett fortsatt gott samarbete!

#BrandStrategy #ShopperInsight #PackagingDesign

Dela inlägget:

SRC designar monter för BeslagDesign på Stockholm Furniture Fair!

Nästa vecka är vi på Stockholm Furniture Fair tillsammans med en av våra kunder – BeslagDesign! Vi har haft äran att designa deras nya mässmonter som producerats i samarbete med Ricana. Det ska bli så kul att få uppleva montern live och insupa inspiration från över 400 fantastiska utställare. Håll utkik här efter bilder från mässan i nästa vecka!

Dela inlägget:

Magnus Carlsson blir ny ordförande i SRC Retailtruster

SRC Retailtruster är ett strategiskt nätverk för personer i ledande befattningar inom svensk detaljhandel. Från januari 2023 tar Magnus Carlsson över ordförandeskapet efter Jan Johansson.

Magnus Carlsson har lång erfarenhet av retail, bland annat från Reitan, Kraft Foods och Unilever, i ledande positioner som VD och inom försäljning och marknad.

Ola Dolck, som är VD för SRC och även deltar i samtliga trustmöten, är nöjd med rekryteringen:

– Det känns väldigt bra att just Magnus Carlsson tar över efter Jan Johansson, som drivit trusterna framgångsrikt i snart 10 år. Med sin breda erfarenhet från både leverantörssidan och handeln kommer Magnus att bli en stor tillgång i arbetet med att driva och utveckla trusterna.

SRC Retailtruster är ett forum där personer i samma position kan diskutera branschfrågor, idéer och visioner – under strikt sekretess – för att utveckla den egna affären och det personliga ledarskapet. Magnus Carlsson har själv varit med i SRC Retailtruster under 15 år och känner väl till modellen:

– Jag vet av egen erfarenhet att detta nätverksformat fungerar väldigt bra och bidrar till både företagets och den egna utvecklingen. Jag ser verkligen fram emot att jobba med trusterna och hoppas att min erfarenhet kan bidra till att vi når visionen att knyta till oss topp 100-namnen inom detaljhandeln i Sverige.

 

SRC Retailtruster

  • Ett nätverk med 6 truster inom retail, som funnits sedan år 2001.
  • Består av mer än 80 medlemmar från ledande befattningar inom svensk detaljhandel.
  • Medlemmar utses genom rekommendation och nominering.

 

För mer information, kontakta:

Magnus Carlsson, tillträdande ordförande SRC Retailtruster:

+46 (0)738 10 51 52, magnus.carlsson@srcmail.se

Ola Dolck, VD SRC:

+46 (0)706 65 26 73, ola.dolck@srcmail.se

Dela inlägget:

SRC tillämpar retailkompetens på Folkbiblioteken i Lund

Vad kan väl passa bättre såhär på läslovet än att lyfta vårt samarbete med Folkbiblioteken i Lund! Just nu arbetar vi med att implementera ett nytt koncept för navigering och kommunikation på Stadsbiblioteket i Lund. Vilken ära att få jobba med denna juvel i studentstaden Lund! Ett pilotprojekt är genomfört på stadsdelsbiblioteken i Södra Sandby och Folkparken. Planen framåt är att implementera konceptet på ytterligare minst 6 av stadens bibliotek.

Det är så inspirerande att få tillämpa våra retailkunskaper på den kulturinstitution som biblioteken är. I likhet med butiker, varuhus och köpcentrum så är bibliotek en mötesplats där människor i alla åldrar med olika bakgrund ska kunna mötas och ta del av ett erbjudande. En plats där alla på lika villkor enkelt ska kunna navigera, hitta och uppleva medier såväl som möten och events. SRC har utvecklat ett navigeringssystem för Folkbiblioteken i Lund som kommunicerar och vägleder besökarna från utsidan, genom ”varvet” fram till funktioner, avdelningar, medier och rum. Allt för att skapa en så tillgänglig, enkel och trygg navigering i biblioteken som möjligt.

Dela inlägget:

SRC fokuserar på glasskonsumenten för SIA Glass

Alla tider är glasstider – det tycker både SIA glass och vi på SRC! Just nu jobbar vi i full fart tillsammans och samlar insikter till SIA glass som ständigt utvecklar nya spännande koncept och kommunikation. Den här veckan har vi genomfört fysiska fokusgrupper på tre olika orter i landet med syftet att förstå glasskonsumenternas köpbeteende och attityder. SRC gör både digitala och fysiska fokusgrupper – den här gången var fysiska grupper det självklara valet då vi hade många frågor att diskutera och mycket stimulimaterial att visa.

SRC och SIA Glass har ett mångårigt samarbete där vi utvecklat alltifrån fabriksbutik i Slöinge, glassmenyer och kommunikation för SIA glasskiosker till research och innovationer.

Dela inlägget:

Findus ny kund hos SRC

SRC välkomnar Findus som ny kund! Vårt första uppdrag blir att stötta Findus med shopper marketing genom att lyfta utvalda produkter i årets julkampanj i butik och andra säljdrivande kanaler. Vi ser fram emot vårt samarbete och passar på att önska Findus stort lycka till som en av tre finalister i kategorin Årets Leverantör på Dagligvarugalan!

Dela inlägget:

Karo Pharma samlar insikter med SRC

Just nu jobbar vi intensivt tillsammans med Karo Pharma för att samla insikter i tre kategorier: hudvård, kompressionsstrumpor och munskölj. Karo Pharma har en bred portfölj med varumärken inom vardagshälsa såsom Locobase, Decubal, Mabs och Flux.

Vi stärker nu insikterna om konsument och shopper genom fokusgrupper online såväl som webbenkäter. Målsättningen med de nya insikterna är att stötta alltifrån innovation till hyllan i butik och apotek.

Dela inlägget: