Orkla Cares sommarkampanj i storformat


Världens minsta husvagn har fått världens största expo! Orklas Cares stora sommarkampanj är i full gång och på Stora Coop Sisjön i Göteborg har man tagit kampanjen till ”the next level” i butik. Förstapriset i kampanjen, en cykeldriven husvagn i miniformat, står i centrum och tillsammans med starka varumärken som LdB, Family Fresh, Bliw och Nutrilett går det att skapa både magi och säljtryck i butik. Vi på SRC är tacksamma över att återigen fått förtroendet att ta fram Orkla Cares sommarkampanj!

Dela inlägget:

SRC utvecklar 50-tals inspirerad godisbutik för Cloetta

SRC har i samarbete med Cloetta utvecklat en unik godisbutik mitt i Gamla Linköping, en av Östergötlands största turistattraktioner! Uppdraget var att skapa en butik med inspiration från 50-talets snabbköpsbutiker i kombination med idéer från Cloettas konceptbutik i Malmö, även den utvecklad av SRC. Vi har i ett helhetsgrepp arbetat fram layout, inredning, unika säljlösningar, kommunikation, belysning, ljud, doft och visuellt uttryck. Fokus har legat på kundupplevelsen, men även på en mer funktionell butik med tidsenlig inredning och smart butikslayout. I konceptet skapades även en ny lösning för skyltfönster som förstärker den historiska fasaden i Gamla Linköping. 

I den ombyggda butiken får kunderna uppleva nostalgi och njuta av en skön och annorlunda atmosfär medan de shoppar Cloettas alla klassiker. Har du vägarna förbi så är sommarförsäljningen redan i full gång!

Dela inlägget:

SRC inleder samarbete med Lenta Hypermarket i Ryssland

SRC välkomnar Lenta Hypermarket i Ryssland som ny internationell kund! Lenta är en av landets största retailkedjor inom dagligvaruhandeln med 255 hypermarkets och 139 supermarkets. Vi är redan i full gång med våra uppdrag och ser fram emot att tillsammans med Lentas team utveckla Rysslands dagligvarumarknad.

Dela inlägget:

SRC har samarbete med Bergendahls Food

I vårt långvariga samarbete med Bergendahls Food har SRC haft i uppdrag att göra trendspaningar, nulägesanalys och ett stort antal webbintervjuer med Bergendahls kundklubbsmedlemmar. Vi är stolta över detta uppdrag där vi kan använda vår långa retailkompetens och erfarenhet av att genomföra stora undersökningar.

Dela inlägget:

SRC gör digital provsmakning för Skånemejeriers nyheter

Hur kan man få så många som möjligt att prova nyheter på ett snabbt, enkelt och kostnadseffektivt sätt? Jo, med digital provsmakning! SRC har i en 100 % digital kampanj drivit sampling via Skånemejeriers egna kanaler. Kampanjen får konsumenter att ta sig till butik och lösa ut värdecheckar på valfria nyheter. Ett effektivt sätt att skapa penetration i rätt målgrupp och skapa attention för nya produkter. Vill du veta mer om hur det fungerar? Kontakta oss!

Dela inlägget:

Karin Lindman – ny retailkonsult hos SRC

Vi hälsar Karin Lindman välkommen till SRC teamet! Med lång erfarenhet inom både retail, FMCG och foodservice, senast som marknadschef på Aviko Norden, dessförinnan 10 år som Brand Manager på Findus samt Shopper Activation Manager är Karin som klippt och skuren för uppdragen på SRC.

Karin kommer att arbeta som Senior Retail Consultant hos oss och kommer att jobba i kommunikations- och utvecklingsprojekt med våra uppdragsgivare, kedjor och leverantörer inom framförallt dagligvaruhandeln.

Dela inlägget:

SRC gör paraplykampanj med Orkla Care

Med sommaren kommer också Orkla Cares stora sommarkampanj, ett uppdrag vi på SRC haft glädjen att arbeta med under flera år. I kampanjen samlar Orkla Care sina prioriterade varumärken i en gemensam, rikstäckande och säljdrivande aktivitet i butik. Tävlingsmomentet är 100 % digitalt; man spelar på orklasommar.se för att tävla och vi stöttar i SoMe för att aktivera konsumenten och driva engagemang.

 

Årets kampanjtema går i friska luftens tecken då huvudvinsten är ”världens minsta husvagn” och veckovinster är cyklar från svenska Stålhästen, ett varumärke som ligger bra i linje med Orkla Cares värderingar och varumärke. Ett samarbete som skapar win-win för alla parter!

Dela inlägget:

SRC utvecklar museishoppar i Landskrona

SRC inleder nytt samarbete med Kulturförvaltningen i Landskrona. SRC ska göra en förstudie, en strategi och ett idékoncept för hur museishopparna på Landskrona museum och Tycho Brahe-museet på Ven kan utvecklas. Det finns ett behov av nya tag kring alltifrån sortiment och butikslayout till butikskommunikation och varuläggning. Med SRC:s insikter från retail är siktet inställt på att både locka fler kunder till shopparna och öka försäljningen.

Dela inlägget:

Sista chansen att nominera till Dagligvarugalan!

SRC är engagerade i tre jurys på Dagligvarugalan 2021. Vi är med och utser vinnarna i kategorierna Årets Dryck, Årets Mejeri och Årets Vegobutik. Just nu jobbar vi för fullt med nomineringarna. Missa inte chansen att stötta just dina favoritbutiker, möjligheten att nominera stänger den 20/5! Vinnaren i varje kategori presenteras på galan den 30/9. Nominera här!

Dela inlägget:

Folkbiblioteken i Lund – ny kund hos SRC

SRC inleder nytt samarbete med Folkbiblioteken i Lund.

Uppdraget är att utveckla ett kommunikationssystem för skyltning, information och navigering i biblioteken. Vi ska göra det enklare och tydligare för besökarna att hitta och navigera till biblioteken och i lokalerna. Detta ska öka tillgängligheten, göra olika delar av verksamheten mer synliga samt öka användningen av bibliotekens tjänster.

Det finns totalt nio stadsdelsbibliotek i Lund inkl Stadsbiblioteket. Piloterna i projektet blir dels ett nytt bibliotek som öppnar 2021 i Folkparken i Lund, och biblioteket i Södra Sandby som flyttar till helt nya lokaler med öppning efter sommaren.

Dela inlägget: