SRC designar monter för BeslagDesign på Stockholm Furniture Fair!

Nästa vecka är vi på Stockholm Furniture Fair tillsammans med en av våra kunder – BeslagDesign! Vi har haft äran att designa deras nya mässmonter som producerats i samarbete med Ricana. Det ska bli så kul att få uppleva montern live och insupa inspiration från över 400 fantastiska utställare. Håll utkik här efter bilder från mässan i nästa vecka!

Dela inlägget:

Magnus Carlsson blir ny ordförande i SRC Retailtruster

SRC Retailtruster är ett strategiskt nätverk för personer i ledande befattningar inom svensk detaljhandel. Från januari 2023 tar Magnus Carlsson över ordförandeskapet efter Jan Johansson.

Magnus Carlsson har lång erfarenhet av retail, bland annat från Reitan, Kraft Foods och Unilever, i ledande positioner som VD och inom försäljning och marknad.

Ola Dolck, som är VD för SRC och även deltar i samtliga trustmöten, är nöjd med rekryteringen:

– Det känns väldigt bra att just Magnus Carlsson tar över efter Jan Johansson, som drivit trusterna framgångsrikt i snart 10 år. Med sin breda erfarenhet från både leverantörssidan och handeln kommer Magnus att bli en stor tillgång i arbetet med att driva och utveckla trusterna.

SRC Retailtruster är ett forum där personer i samma position kan diskutera branschfrågor, idéer och visioner – under strikt sekretess – för att utveckla den egna affären och det personliga ledarskapet. Magnus Carlsson har själv varit med i SRC Retailtruster under 15 år och känner väl till modellen:

– Jag vet av egen erfarenhet att detta nätverksformat fungerar väldigt bra och bidrar till både företagets och den egna utvecklingen. Jag ser verkligen fram emot att jobba med trusterna och hoppas att min erfarenhet kan bidra till att vi når visionen att knyta till oss topp 100-namnen inom detaljhandeln i Sverige.

 

SRC Retailtruster

  • Ett nätverk med 6 truster inom retail, som funnits sedan år 2001.
  • Består av mer än 80 medlemmar från ledande befattningar inom svensk detaljhandel.
  • Medlemmar utses genom rekommendation och nominering.

 

För mer information, kontakta:

Magnus Carlsson, tillträdande ordförande SRC Retailtruster:

+46 (0)738 10 51 52, magnus.carlsson@srcmail.se

Ola Dolck, VD SRC:

+46 (0)706 65 26 73, ola.dolck@srcmail.se

Dela inlägget:

SRC tillämpar retailkompetens på Folkbiblioteken i Lund

Vad kan väl passa bättre såhär på läslovet än att lyfta vårt samarbete med Folkbiblioteken i Lund! Just nu arbetar vi med att implementera ett nytt koncept för navigering och kommunikation på Stadsbiblioteket i Lund. Vilken ära att få jobba med denna juvel i studentstaden Lund! Ett pilotprojekt är genomfört på stadsdelsbiblioteken i Södra Sandby och Folkparken. Planen framåt är att implementera konceptet på ytterligare minst 6 av stadens bibliotek.

Det är så inspirerande att få tillämpa våra retailkunskaper på den kulturinstitution som biblioteken är. I likhet med butiker, varuhus och köpcentrum så är bibliotek en mötesplats där människor i alla åldrar med olika bakgrund ska kunna mötas och ta del av ett erbjudande. En plats där alla på lika villkor enkelt ska kunna navigera, hitta och uppleva medier såväl som möten och events. SRC har utvecklat ett navigeringssystem för Folkbiblioteken i Lund som kommunicerar och vägleder besökarna från utsidan, genom ”varvet” fram till funktioner, avdelningar, medier och rum. Allt för att skapa en så tillgänglig, enkel och trygg navigering i biblioteken som möjligt.

Dela inlägget:

SRC fokuserar på glasskonsumenten för SIA Glass

Alla tider är glasstider – det tycker både SIA glass och vi på SRC! Just nu jobbar vi i full fart tillsammans och samlar insikter till SIA glass som ständigt utvecklar nya spännande koncept och kommunikation. Den här veckan har vi genomfört fysiska fokusgrupper på tre olika orter i landet med syftet att förstå glasskonsumenternas köpbeteende och attityder. SRC gör både digitala och fysiska fokusgrupper – den här gången var fysiska grupper det självklara valet då vi hade många frågor att diskutera och mycket stimulimaterial att visa.

SRC och SIA Glass har ett mångårigt samarbete där vi utvecklat alltifrån fabriksbutik i Slöinge, glassmenyer och kommunikation för SIA glasskiosker till research och innovationer.

Dela inlägget:

Findus ny kund hos SRC

SRC välkomnar Findus som ny kund! Vårt första uppdrag blir att stötta Findus med shopper marketing genom att lyfta utvalda produkter i årets julkampanj i butik och andra säljdrivande kanaler. Vi ser fram emot vårt samarbete och passar på att önska Findus stort lycka till som en av tre finalister i kategorin Årets Leverantör på Dagligvarugalan!

Dela inlägget:

Karo Pharma samlar insikter med SRC

Just nu jobbar vi intensivt tillsammans med Karo Pharma för att samla insikter i tre kategorier: hudvård, kompressionsstrumpor och munskölj. Karo Pharma har en bred portfölj med varumärken inom vardagshälsa såsom Locobase, Decubal, Mabs och Flux.

Vi stärker nu insikterna om konsument och shopper genom fokusgrupper online såväl som webbenkäter. Målsättningen med de nya insikterna är att stötta alltifrån innovation till hyllan i butik och apotek.

Dela inlägget:

Doggy lanserar nyheter i samarbete med SRC

Nu kan vi äntligen berätta om vårt fina samarbete med Doggy AB. Tillsammans har vi under ett års tid arbetat med deras marknadsledande varumärken Mjau och Doggy för att vidareutveckla och relansera produktvarumärken inom både kattmat och hundmat.

Vi brinner extra för samarbeten och uppdrag av det här slaget då vi får använda hela vår retailkunskap. Från insikter och workshops till strategisk plattform, konceptutveckling och designtester toppat med införsäljningsstöd i filmformat och en stark lanseringskampanj i butik och online. Allt i ett tätt samarbete mellan SRC:s team och både marknad och sälj hos Doggy AB.

Doggy AB är Sveriges största tillverkare av hund- och kattmat. Sedan 1903 har man producerat svensklagad katt- och hundmat av hög kvalitet. Vi ser fram emot ett fortsatt inspirerande samarbete!

Dela inlägget:

SRC och Bel Nordic skapar säljande butiksevent

På uppdrag av Bel Nordic har SRC designat ett engagerande koncept för butiksevent. Syftet är att lyfta och positionera varumärkena Babybel® och Den Skrattande Kon® som ett perfekt mellanmål. I samarbete med Rider Eventmarketing har vi förverkligat eventet genom engagerad eventpersonal som skapar en upplevelse utöver det vanliga.

Resultatet är ett framgångsrikt eventkoncept som framhäver varumärkena i rätt kontext, ökar försäljningen och lyfter shopperns butiksupplevelse!

Dela inlägget:

Beslag Design ny kund hos SRC

Beslag Design har valt SRC för ett nytt retailsamarbete. Vi ska tillsammans utveckla koncept för exponering av Beslag Designs sortiment i retail och på mässor.

Beslag Design erbjuder ett exklusivt urval av beslag och inredningsdetaljer för såväl det egna hemmet som den offentliga miljön. Sedan 1972 har företaget vuxit stadigt och är idag branschledande inom beslag- och interiörprodukter. Att det är detaljerna som lyfter inredningen och gör helheten komplett är en devis som vi såklart ska ta fasta på även i vår konceptutveckling! Vi ser fram emot ett spännande samarbete och att vara med på Beslag Designs fortsatta framgångsresa.

Dela inlägget:

Freudenberg väljer SRC för researchuppdrag

Inom vårt erbjudande SRC Retail & Shopper Insight skapar vi sedan 40 år tillbaka insikter för våra kunder inom allt från kategori, koncept, produkt och varumärke, till förpackningsdesign och kommunikation. Vi erbjuder en rad olika metoder för research av såväl shoppern som konsumenten, i butik eller online.

Just nu genomför vi research inom flera segment på uppdrag av Freudenberg Home & Cleaning Solutions. Resultatet ska ligga till grund för deras framtida strategi och utveckling. Företaget omsätter ca 1 miljard euro och är en av de större aktörerna inom tvätt- och rengöringsprodukter med ett flertal starka varumärken.

Dela inlägget: