Biblioteken i Malmö och SRC gör just nu två popup-bibliotek – dels på handelsplatsen Mobilia och i samband med eventet Sharing City Summit i Sege Park. Syftet är att väcka intresse för bibliotekens verksamhet och nå ut till nya målgrupper.

Bibliotek erbjuder så mycket mer än många anar och är en plats för alltifrån möten, evenemang och seminarier till sagostunder och språkcaféer. Det här är en möjlighet att både driva trafik till Malmös bibliotek samt att på ett effektivt sätt kommunicera sitt erbjudande. Kombinationen av köpcentrum och bibliotek skapar dessutom en spännande kontrast som bjuder in till gränsöverskridande möten.

Popuperna bygger på en cirkulär design, med återvunna material och inredning, där SRC har samarbetat med Skepnad Arkitekter och Soeco.

Popup som koncept är ett effektivt sätt att nå sin målgrupp, eller nya målgrupper, på platser man vanligtvis inte skulle finnas på. Här finns även möjlighet att koka ner sin verksamhet till det mest essentiella – eller lyfta fram tjänster och funktioner som det kanske finns låg kännedom kring.

SRC jobbar sedan ett par år tillbaka i flera olika projekt tillsammans med Biblioteken i Malmö. Främst utvecklar vi det gemensamma uttrycket, inredningen och navigeringen i de 12 biblioteken i staden. Det är en spännande utmaning att applicera vår retailkompetens på bibliotekens värld, och att jobba med Biblioteken i Malmö som har ett starkt driv att bli bättre och utvecklas.

Dela inlägget: