SRC besökte nyligen Irland och Dublin för en djupdykning i den irländska dagligvaruhandeln. Få länder i Europa har en så polariserad marknad med hard discount i ena änden och fullservice med fokus på matupplevelser i den andra. Likaså är Dublin en ledande stad när det gäller att driva food-on-the-go i servicehandeln där Spar och Londis sticker ut.

Vi såg tydliga bevis på specialistens återkomst i dagligvaruhandeln. I de traditionella livsmedelsbutikerna har ostmästaren, köttmästaren och fiskmästaren en given plats. Det är inte bara produktutbudet som imponerar, utan också en service i toppklass. Sammantaget lyfter det kundmötet till en helt ny nivå.

Överlag får färskvarorna mycket fokus och yta på bekostnad av kolonialvaror, med exponeringslösningar och varuläggning som skapar fantastiska färskvaruupplevelser.

I varje kvarter finns ett flertal servicebutiker som erbjuder food-on-the-go. Butikerna blir helt eller delvis en matdestination där du äter på plats eller tar med. I Dublin konkurrerar servicehandeln på allvar om en del av matkronan.

Retail Safari med SRC

Vi åker frekvent till olika retaildestinationer med kunder för att få inblick i trender och hämta inspiration från andra länder, branscher och nya strömningar. En Retail Safari med SRC är ett smidigt och effektivt sätt att kartlägga trender, nyheter och heta retaildestinationer runt om i världen. Vi kan exempelvis ställa in siktet på butikskoncept, innovation, kategori, förpackning, produkt, kommunikation eller servicekoncept. SRC föreslår resmål efter vad man vill kartlägga och gör därefter en förberedande research, skräddarsyr programmet och dokumenterar insikterna.

Kontakta Richard Sverkersten för mer information om vad en Retail Safari kan ge i form av inspiration och affärsnytta.

Dela inlägget: