SRC i nytt samarbete med IAMRUNBOX

SRC har fått det roliga uppdraget att skapa en flagship store för IAMRUNBOX i anslutning till deras kontor i Lund. IAMRUNBOX har snabbt etablerat sig som en global spelare inom området ryggsäckar. Deras smarta system med ryggsäckar är gjorda för människor i rörelse och vill med sina hållbara produkter bidra till en mer hälsosam livsstil. Det skriver vi under på och ser fram emot samarbetet!

Dela inlägget:

Leksands Knäckebröd ny kund hos SRC!


Vi är glada över att kunna hälsa Leksands Knäckebröd varmt välkomna som kund. 1817 började det anrika bageriet med att baka spisbröd och har idag blivit ett ikoniskt varumärke i Sverige. Vi har fått ett riktigt spännande uppdrag som vi får lov att återkomma till lite längre fram.

Dela inlägget:

SRC och BAMA presenterar ett nytt varumärke inom frukt&grönt

Äntligen är det dagen G, när vi får presentera Greenest. Tillsammans med BAMA, Skandinaviens ledande frukt- och gröntföretag, har vi utvecklat ett helt nytt varumärke inom färdigskuren sallad! Med innovativa produkter, marknadens bästa kvalitet och ett tydligt hållbarhetsfokus ska Greenest göra det enklare för alla att äta mer grönt.

SRC, som har varit med på hela resan från de första strategiska besluten och namnval, har haft uppdraget att utveckla identitet, förpackningsdesign, hemsida och all kommunikation för varumärket. Ambitionen är att verkligen sticka ut i kategorin, något som märks inte minst i designkoncept och bildmanér.

Varumärket lanseras nu med en världsomspännande utomhuskampanj i sociala medier, kryddat med en fysisk utomhuskampanj och event på utvalda platser. Så håll ögonen öppna – den här lanseringen vill du inte missa.

#wearegreenest

Dela inlägget:

SRC skapar kampanj för Sveriges grönaste varumärke

Vi är extra stolta över att arbeta med Grumme, Orkla Cares varumärke som blivit utnämnt till Sveriges grönaste miljövarumärke flera gånger om. Denna gång handlar det om en kampanj med flera dimensioner.

Vi driver sälj i butik genom en tävling där konsument kan vinna en semester i en Grumme-stuga. Visuellt tar kampanjen oss tillbaka till Grummes ursprung med stugan på den lilla ön, något som många av oss känner igen. Vi pushar även för Grummes samarbete med PantaPå, en app som gör det möjligt att panta plastförpackningar vid vanliga återvinningsstationer. Kampanjen går just nu och sträcker sig till början av november.

Dela inlägget:

SRC skapar nytt butikskoncept för Panduro

Snart slår Panduro upp dörrarna för ett helt nytt, kreativt och lekfullt butikskoncept under namnet Pando. Konceptet har fokus på yngre barns kreativa skapande och i butikerna ska man kunna klämma, känna och pyssla med stora delar av sortimentet.

SRC har i tätt samarbete med Panduros team tagit fram ett unikt butikskoncept med ”upplevelsen i butik” som en av de viktigaste hörnstenarna. I uppdraget ingår layout av butik, inredning, unika säljlösningar, kommunikation och visuellt uttryck.

Butiken kommer inte att se ut eller kännas som en leksaksaffär, utan snarare som en lekfull och kreativ skaparverkstad. Första Pando-butiken öppnar på Nova Lund i november 2020.

Vi har barnsligt kul under projektet och önskar Pando all lycka på marknaden!

Dela inlägget:

Orkla Foods lanserar Frankful

Idag är vi både glada och stolta när vi kan berätta att SRC varit med på Orkla Foods resa att lansera Frankful. Ett helt nytt hållbart varumärke med ett komplett sortiment av 100% växtbaserade tacoprodukter. SRC har jobbat med alltifrån lanseringsstrategi till kundpresentation och butiksstöttning.

Vi har haft hållbarhet i fokus hela vägen och i butik har vi självklart valt klimatsmarta material, där shoppern också kan se klimatpåverkan från de olika exponeringarna.

Håll utkik i butikerna om du vill äta riktigt god mat och samtidigt göra skillnad för klimatet!

Mer om Frankful hittar du här

 

Dela inlägget:

SRC Focus Groups Online

SRC jobbar alltid med insikter som bas i våra projekt inom alltifrån kategori- och konceptutveckling till förpackningsdesign eller kommunikation. Vi har därför en egen researchavdelning som planerar och genomför research om shopper- och konsumentbeteende.

Under året har vi arbetat intensivt med denna metod och har hittills genomfört drygt 40 fokusgrupper online under 2020 inom framförallt dagligvaruhandeln.

Vill du också få bättre koll på din shopper, konsument eller kund? Står du inför en konceptutveckling, produktutveckling, satsning i din kategori eller bransch? Då är fokusgrupper online ett mycket smart sätt att starta resan.

Fördelarna är många – förutom kvalitativa insikter så går det snabbt, är kostnadseffektivt, rikstäckande, och vi kan med kort varsel samla deltagare från Sveriges alla hörn. Antingen dina kunder är proffs eller konsumenter. Tillsammans bearbetar vi sedan insikterna och omvandlar dem till konkreta idéer och actions, som ger direkt effekt.

Kontakta gärna Anne Hägglund, Head of SRC Research om du vill veta mer, anne.hagglund@srcmail.se

Dela inlägget:

SRC och Orkla Care skapar högtryck i butik

I sommar är det högtryck i butik med den nationella sommarkampanj som vi tagit fram tillsammans med Orkla Care. Det är en paraplykampanj där alla Orkla Cares kända och klassiska varumärken som Jordan, Grumme, Nutrilett, LdB och Salvequick ingår. Temat är ”tänk grönt”, vilket syns både i det visuella och på tävlingsvinsterna, elbilen Renault Twizy som förstapris och elscootrar som veckovinster.

Ett butiksmaterial som skapar synlighet i hylla, gavel och på torg tillsammans med kampanjetikett på storsäljare ger nära nog 100 % täckning.

Sugen på att vinna elbilen? Gå in på orklasommar.se och tävla!

Dela inlägget:

Tidsam utvecklar sin retailstrategi med SRC

Vi hälsar Tidsam välkomna som ny kund! Vårt samarbete som redan är i full gång har startat med att SRC:s retailkonsulter genomfört en strategisk trade research. Vi väljer helt enkelt ut butiker i dagligvaru- och servicehandeln som är duktiga på att sälja tidningar. SRC genomför intervjuer med både kategoriansvariga i butik och hos kedjan centralt. Det här ger oss både värdefulla och mycket spetsiga insikter inför steg två i samarbetet som är en affärsutveckling av Tidsams framtida erbjudande till retail.

Tidsam är Sveriges största tidskriftsleverantör som ger konsumenter tillgång till över 2 100 svenska och internationella titlar via ca 6 500 återförsäljare. Omsättningen i konsumentledet är ca 1,2 miljarder kronor.

Dela inlägget:

Boosta e-handeln med SRC

Vi vet alla att e-handeln med mat är en snabbt växande marknad som dessutom har accelererats med den rådande pandemin och helt nya köpmönster som följd. Även om vi alla vet att e-handeln och nya köpbeteenden är här för att stanna, så har alla helt ärligt inte ”hängt med” eller säkrat företagets kompetens kring försäljning av dagligvaror online. Enkelt uttryckt har många FMCG-leverantörer inte koll på sin hylla i e-handeln. Många jobbar på utan en tydlig strategi eller agerande och investeringar.

E-handeln är en plattform med nya och enorma möjligheter men vi vill ändå påstå att här, precis som i all annan handel, börjar allt med det mest fundamentala – att förstå sin kanal och sin shopper. Kanalen avgör såväl möjligheter som krav på leverantören. Att agera på den enskilda ICA handlarens e-handel jämfört med t.ex. MatHem eller Mat.se innebär helt olika förutsättningar och möjligheter för leverantören.

En sak är säker och det är att inom e-handel erbjuds helt enorma möjligheter att nå din shopper. Detta genom att vara relevant eller till och med personaliserad med rätt produkt, ett relevant erbjudande, vid rätt tid, tillfälle och plats. För att lyckas gäller det att bygga kompetens och samla erfarenheter i en nära och lärande dialog med e-handelsaktörerna.

På SRC kan vi hjälpa dig att öka effektiviteten av din e-handelsnärvaro. SRC har utvecklat en tydlig process som hjälper dig att bli en bättre och mer lönsam partner till dagens e-handelsaktörer. De olika stegen inkluderar bl.a. att identifiera vilka resurser man har internt, få organisationen förstå vikten av e-handel, att få insikt vilka krav som ställs på din produkt online i form av bilder, produktinfo osv., få sälj och marknad att spela ihop och sedan följa en tydlig strategi för hela företaget. Det handlar inte bara om försäljning utan om att utnyttja alla möjligheter i den totala marknadsmixen.

Resultatet, och SRC:s leverans, blir förutom ökad kompetens, en tydlig ”roadmap” för företaget att följa. En strategi som alla förstår och som ger företaget en boost i dagens snabbrullande e-handel.

Kontakta oss så berättar vi gärna mer om att sälja och agera smartare i e-handeln!
Vi har många starka erfarenheter, case och referenser som kan inspirera.

Dela inlägget: