Tidsam utvecklar sin retailstrategi med SRC

Vi hälsar Tidsam välkomna som ny kund! Vårt samarbete som redan är i full gång har startat med att SRC:s retailkonsulter genomfört en strategisk trade research. Vi väljer helt enkelt ut butiker i dagligvaru- och servicehandeln som är duktiga på att sälja tidningar. SRC genomför intervjuer med både kategoriansvariga i butik och hos kedjan centralt. Det här ger oss både värdefulla och mycket spetsiga insikter inför steg två i samarbetet som är en affärsutveckling av Tidsams framtida erbjudande till retail.

Tidsam är Sveriges största tidskriftsleverantör som ger konsumenter tillgång till över 2 100 svenska och internationella titlar via ca 6 500 återförsäljare. Omsättningen i konsumentledet är ca 1,2 miljarder kronor.

Dela inlägget:

Boosta e-handeln med SRC

Vi vet alla att e-handeln med mat är en snabbt växande marknad som dessutom har accelererats med den rådande pandemin och helt nya köpmönster som följd. Även om vi alla vet att e-handeln och nya köpbeteenden är här för att stanna, så har alla helt ärligt inte ”hängt med” eller säkrat företagets kompetens kring försäljning av dagligvaror online. Enkelt uttryckt har många FMCG-leverantörer inte koll på sin hylla i e-handeln. Många jobbar på utan en tydlig strategi eller agerande och investeringar.

E-handeln är en plattform med nya och enorma möjligheter men vi vill ändå påstå att här, precis som i all annan handel, börjar allt med det mest fundamentala – att förstå sin kanal och sin shopper. Kanalen avgör såväl möjligheter som krav på leverantören. Att agera på den enskilda ICA handlarens e-handel jämfört med t.ex. MatHem eller Mat.se innebär helt olika förutsättningar och möjligheter för leverantören.

En sak är säker och det är att inom e-handel erbjuds helt enorma möjligheter att nå din shopper. Detta genom att vara relevant eller till och med personaliserad med rätt produkt, ett relevant erbjudande, vid rätt tid, tillfälle och plats. För att lyckas gäller det att bygga kompetens och samla erfarenheter i en nära och lärande dialog med e-handelsaktörerna.

På SRC kan vi hjälpa dig att öka effektiviteten av din e-handelsnärvaro. SRC har utvecklat en tydlig process som hjälper dig att bli en bättre och mer lönsam partner till dagens e-handelsaktörer. De olika stegen inkluderar bl.a. att identifiera vilka resurser man har internt, få organisationen förstå vikten av e-handel, att få insikt vilka krav som ställs på din produkt online i form av bilder, produktinfo osv., få sälj och marknad att spela ihop och sedan följa en tydlig strategi för hela företaget. Det handlar inte bara om försäljning utan om att utnyttja alla möjligheter i den totala marknadsmixen.

Resultatet, och SRC:s leverans, blir förutom ökad kompetens, en tydlig ”roadmap” för företaget att följa. En strategi som alla förstår och som ger företaget en boost i dagens snabbrullande e-handel.

Kontakta oss så berättar vi gärna mer om att sälja och agera smartare i e-handeln!
Vi har många starka erfarenheter, case och referenser som kan inspirera.

Dela inlägget:

SRC i nytt uppdrag med Atrium Ljungberg

Nu utökar vi vårt samarbete med Atrium Ljungberg. Mobilia i Malmö växer genom att framöver erbjuda moderna arbetsplatser i ett nytt kontorshus i området. Vi på SRC är glada över att ha fått uppdraget av ägarna Atrium Ljungberg att ta fram kommunikationen för projektet. Vi börjar med en kommunikationsplattform som sätter kontorets identitet och roll på marknaden för att därefter skapa införsäljningsverktyg som får blivande hyresgäster att upptäcka det unika med att ha kontor på Mobilia.

Atrium Ljungberg fokuserar på att utveckla attraktiva stadsmiljöer med ett varierat innehåll av kontor, handel, boende, service och kultur. Visionen är att skapa stadsdelar där människor trivs och aktivt väljer att leva.
SRC har under snart sex år varit huvudansvariga för Mobilias kommunikation och det är med spänning som vi är med på Mobilias resa från ett av Malmös första shoppingcenter till ett modernt område med en genuin ”stad-i-staden”-känsla!

Dela inlägget:

SRC-insikter om kundresan ledde till e-handel för Brafab

I samarbete med SRC har Brafab arbetat fram en ny framtidssäkrad kanalstrategi. Startskottet var att Brafab gav SRC uppdraget att göra en kartläggning av kundresan för utemöbler. En av insikterna var vikten av digitala kanaler för både inspiration och köp, vilket ledde till att Brafab valde att sjösätta e-handel för konsument. Målsättningen är att visa hela Brafabs breda sortiment, inspirera, tala om trender, material och hållbarhet.

Brafabs e-handel bygger på att stötta det etablerade återförsäljarnätet som finns, alla e-handelsköp landar hos den återförsäljare som kunden väljer. Ett riktigt win-win samarbete!

Förutom e-handelsstrategin har SRC även uppdraget att utveckla och driva de digitala kampanjer som parallellt med ny e-handel är Brafab’s huvudmedia under säsong.

Genom de fokusgrupper och webbenkäter som SRC genomfört har Brafab nu dessutom en gedigen plattform av insikter att basera sina strategier på.

Brafab är en av Nordens ledande leverantörer inom utemöbler, med ett brett sortiment av bekväma och hållbara trädgårdsmöbler för kvalitetsmedvetna konsumenter.

Dela inlägget:

SRC utvecklar kommunikation för SIA Glassbarer

Vi blir glada, stolta och inte minst väldigt glassugna när vi ser den första glassbaren med ny kommunikation från SIA Glass, som vi varit med och tagit fram.

Det nya kommunikationskonceptet har en tydligare pris- och produktpresentation av både kul- och mjukglass. Alla enheter och lösningar är modulbaserade så att det ska bli flexibelt och enkelt för personalen att hantera.

Utrullning av det nya konceptet sker löpande under våren i hela landet. Den första glassbaren är lämpligt nog bara några kvarter bort från oss, nämligen Tågaglass i Helsingborg.

Vi önskar alla glassbarer lycka till och håller tummarna för glassväder!

 

 

 

Dela inlägget:

Brand Tracking med SRC

SRC har arbetat med research inom retail sedan mer än 30 år tillbaka! Vi erbjuder en rad olika metoder för att undersöka köpbeteende och attityder. En av dessa är SRC Brand Tracking. Hur bra koll har ni på hur ert varumärke presterar hos shoppern? SRC har en unik erfarenhet och metod för att kartlägga ditt varumärkes styrka och prestation.

Några av de mått som man får koll på:

 • Kännedom
 • Köpbeteende
 • Preferens
 • Köpintention
 • Associationer
 • Positionering

Senaste exemplet på SRC Brand Tracking är Nyhléns Hugosons, som målmedvetet har arbetat med att stärka sitt varumärke i Norrland. Nyhléns Hugosons är ett norrländskt kött- och charkföretag som vill vara det naturliga valet vid alla norrländska måltidstillfällen. Vid senaste trackingen noterades att varumärket hade störst andel köp inom kött och chark i Norrland det senaste året! Ända sedan första mättillfället 2016 har vi kunnat följa hur bl a kännedom och köppreferens utvecklats positivt. Ett gott kvitto på alla de insatser vi gjort för varumärket.

På SRC anpassar och skräddarsyr vi alltid vår Brand Tracking efter dina behov och önskemål

Kontakta oss så berättar vi mer!

Dela inlägget:

Kostnadsfritt webinar: SRC Retail Safari Tokyo

Nu kan du uppleva det senaste inom retail utan att lämna hemmet eller kontorsstolen.

Funderar ni på att utveckla ett nytt eller befintligt koncept, eller vill du bara ha en uppdatering om de senaste retailtrenderna – ”åk med” på vår Retail Safari till Japan virtuellt genom att titta på vårt webinar när det passar dig. SRC besökte Tokyo på en Retail Safari under december 2019. Vi har sammanställt våra spaningar och observationer i ett fullspäckat och rykande färskt webinar från Tokyo – en marknad som ligger långt fram i ledet inom retail.

I vårt kostnadsfria webinar får du en djupdykning i de senaste retailtrenderna, guidad av Robert Kron, Creative Director på SRC. Du får bland annat en inblick i Mujis fantastiska komplex med livsmedelsbutik, mode, heminredning, restaurang, kafé, barer och mycket mer. Och vi spanar in Starbucks Reserve Roastery – en underbar upplevelse i tre våningsplan. Det och många fler spännande retail-innovationer med det senaste inom AR, VR och AI-teknologin och så klart robotar in action.

På en timme hinner du få mycket intryck – men kontakta oss gärna om du vill ha mer trendspaningar, en skräddarsydd spaning eller om du bara vill diskutera möjligheter och utveckling med oss.

Mejla robert.kron@srcmail.se så får du en länk till vårt kostnadsfria webinar.

Release för vårt Webinar ”SRC Retail Safari Tokyo” den 2/6 2020 kl. 9

Dela inlägget:

Lyckad digital kampanj tjuvstartade påsken

Många konsumenter längtar efter att återse sina påskfavoriter i butik. Detta tog SRC och Anthon Berg fasta på i en kraftfull digital kampanj som startade säsongen lite tidigare. För Anthon Berg är påsken en av årets viktigaste högtider och delar av sortimentet finns bara i butik under en begränsad tid.

I kampanjen på Facebook fick följarna rösta på sina favoritägg. Resultatet överträffade förväntningarna med råge, både vad gäller räckvidd och engagemang. Kampanjen genererade nästan 15 000 engagemang – målet var 10 000. Även butikerna fick ett uppskattat kommunikationspaket att använda i sina sociala kanaler.

Ambitionen var också att komma ut med produkterna tidigare i butik och på så vis förlänga säsongen, något som märktes både i orderingången och en ökad försäljning under perioden.

Dela inlägget:

Välkommen till SRC, Teddykompaniet!

SRC har fått uppdraget att stärka Teddykompaniets varumärkesidentitet och kommunikation.

Teddykompaniet i Båstad AB designar, producerar och säljer mjukisdjur och babyprodukter till detaljhandeln i Europa och även andra delar av världen. Produkterna tillverkas med höga kvalitetskrav och genuin omtanke för att verkligen kunna erbjuda en vän för livet.

Vi ser fram emot ett samarbete med lite extra mysfaktor.

Dela inlägget:

10 nya medlemmar till SRC:s retailtruster


Vi kan nu med stolthet och glädje välkomna 10 nya medlemmar i SRC:s retailtruster för 2020.

Våra 6 truster är ett unikt nätverk bestående av totalt mer än 70 medlemmar från ledande befattningar i svensk dagligvaru- och fackhandel. Vid träffar varje kvartal står både värdföretagets och gemensamma utmaningar på agendan.

Under rådande förutsättningar har vi snabbt ställt om mötena till digital form tillsvidare. Även trusternas agenda har styrts om till att diskutera konsekvenser och agerande till följd av pandemin. Medlemmarna uppskattar möjligheten till benchmarking med andra i ledande befattningar kring hur man hanterar dessa helt nya förutsättningar.

Bland de nya medlemmarna, som i sin tur nominerats av befintliga eller tidigare medlemmar, finns bland annat VD:ar, landschefer, säljchefer och kommersiella direktörer.

Nya företag i SRC:s truster:

 • Kavli
 • Spendrups
 • Polarbröd
 • Johbeco
 • Haugen-Gruppen
 • Burger Söhne
 • Carlsberg
 • Nelly
 • Ctek Sweden
 • Coop Mitt

Hör av dig direkt till vår trustordförande Jan Johansson för mer information.

Dela inlägget: