Anthon Berg testar nytt hyllkoncept i samarbete med SRC

För att få en förståelse för vilka drivkrafter som ligger bakom köp och konsumtion av choklad från gåvohyllan har SRC genomfört konsument- och shopperstudier för varumärket Anthon Berg.

Bland insikterna framkom att konsumenten önskar att avdelningen ska kännas mer inspirerande, synlig och relevant vid de tillfällen man vill köpa choklad för att ge bort eller bjuda på. Utifrån insikterna bestämde sig Anthon Berg för att ta upplevelsen i butik till en ny nivå tillsammans med SRC. Resultatet är ett nytt generöst hyllkoncept som andas gåva och premium. Konceptet testas just nu i ett antal butiker.

Dela inlägget:

Polarbröd ny kund hos SRC

SRC välkomnar ännu en kund från Norrland – Sveriges tredje största matbrödsproducent, Polarbröd! Uppdraget blir att aktivera varumärket och skapa riktigt vass bukskommunikation utifrån Polarbröds nya kommunikationskoncept. Med vår gedigna retailkompetens – och kärlek till bröd – känner vi oss både lämpade och rejält peppade att ta oss an uppgiften. Det första resultatet av vårt samarbete kommer att synas i butikerna i början av 2020.

Dela inlägget:

Trioplast ny kund hos SRC

SRC har fått i uppdrag att genomföra ett sortimentsstrategiskt arbete och vidareutveckla kommunikation och identitet för varumärket Trioplast inom affärsområdet consumer packaging and speciality films. Vi ser fram emot samarbetet, inte minst den spännande utmaningen att få jobba integrerat med sortiment och kommunikation. Trioplast är en av Europas ledande aktörer när det gäller innovativa förpackningslösningar av polyetylenfilm.

Dela inlägget:

SRC profilerar växande handelsområde

Handelsområdet i Boglundsängen norr om Örebro expanderar. Fastighetsbolaget Regio, genom Brunswick Real Estate, har gett SRC uppdraget att utveckla ett nytt varumärke och en grafisk identitet för området.

Området genomgår just nu en kraftig utbyggnad, där den traditionella handeln kompletteras med restauranger och service. Med E18 och E20 alldeles intill samt stormarknader och hotell i direkt anslutning, har området ett mycket strategiskt läge. Inom kort öppnar tre snabbmatsaktörer restauranger i området och under 2020 flyttar Mio sin butik hit. Totalt kommer Boglundsängen att omfatta ca 22 000 kvm handel, restauranger och service.

För SRC innebär uppdraget att vi fördjupar vår position inom handelsområden och köpcentrum, där redan t.ex. Mobilia i Malmö och Gekås Ullared finns bland uppdragsgivarna.

Dela inlägget:

SRC trendrapport från Dublin


SRC besökte nyligen Irland och Dublin för en djupdykning i den irländska dagligvaruhandeln. Få länder i Europa har en så polariserad marknad med hard discount i ena änden och fullservice med fokus på matupplevelser i den andra. Likaså är Dublin en ledande stad när det gäller att driva food-on-the-go i servicehandeln där Spar och Londis sticker ut.

Vi såg tydliga bevis på specialistens återkomst i dagligvaruhandeln. I de traditionella livsmedelsbutikerna har ostmästaren, köttmästaren och fiskmästaren en given plats. Det är inte bara produktutbudet som imponerar, utan också en service i toppklass. Sammantaget lyfter det kundmötet till en helt ny nivå.

Överlag får färskvarorna mycket fokus och yta på bekostnad av kolonialvaror, med exponeringslösningar och varuläggning som skapar fantastiska färskvaruupplevelser.

I varje kvarter finns ett flertal servicebutiker som erbjuder food-on-the-go. Butikerna blir helt eller delvis en matdestination där du äter på plats eller tar med. I Dublin konkurrerar servicehandeln på allvar om en del av matkronan.

Retail Safari med SRC

Vi åker frekvent till olika retaildestinationer med kunder för att få inblick i trender och hämta inspiration från andra länder, branscher och nya strömningar. En Retail Safari med SRC är ett smidigt och effektivt sätt att kartlägga trender, nyheter och heta retaildestinationer runt om i världen. Vi kan exempelvis ställa in siktet på butikskoncept, innovation, kategori, förpackning, produkt, kommunikation eller servicekoncept. SRC föreslår resmål efter vad man vill kartlägga och gör därefter en förberedande research, skräddarsyr programmet och dokumenterar insikterna.

Kontakta Richard Sverkersten för mer information om vad en Retail Safari kan ge i form av inspiration och affärsnytta.

Dela inlägget:

Biblioteken i Malmö gör popup!

Biblioteken i Malmö och SRC gör just nu två popup-bibliotek – dels på handelsplatsen Mobilia och i samband med eventet Sharing City Summit i Sege Park. Syftet är att väcka intresse för bibliotekens verksamhet och nå ut till nya målgrupper.

Bibliotek erbjuder så mycket mer än många anar och är en plats för alltifrån möten, evenemang och seminarier till sagostunder och språkcaféer. Det här är en möjlighet att både driva trafik till Malmös bibliotek samt att på ett effektivt sätt kommunicera sitt erbjudande. Kombinationen av köpcentrum och bibliotek skapar dessutom en spännande kontrast som bjuder in till gränsöverskridande möten.

Popuperna bygger på en cirkulär design, med återvunna material och inredning, där SRC har samarbetat med Skepnad Arkitekter och Soeco.

Popup som koncept är ett effektivt sätt att nå sin målgrupp, eller nya målgrupper, på platser man vanligtvis inte skulle finnas på. Här finns även möjlighet att koka ner sin verksamhet till det mest essentiella – eller lyfta fram tjänster och funktioner som det kanske finns låg kännedom kring.

SRC jobbar sedan ett par år tillbaka i flera olika projekt tillsammans med Biblioteken i Malmö. Främst utvecklar vi det gemensamma uttrycket, inredningen och navigeringen i de 12 biblioteken i staden. Det är en spännande utmaning att applicera vår retailkompetens på bibliotekens värld, och att jobba med Biblioteken i Malmö som har ett starkt driv att bli bättre och utvecklas.

Dela inlägget:

SRC och Panduro i nytt samarbete


Vi välkomnar återigen Panduro till SRC! Tillsammans ska vi framför allt förstärka nya koncept och jobba med visual merchandising för sortimentet i butikerna. SRC och Panduro har samarbetat sedan tidigare, då gällande bland annat företagspresentationer, butiksmanual och research.

Det familjeägda Panduro grundades på 1950-talet och är idag marknadsledande inom hobbymaterial i Norden. Vi ser fram emot att ännu en gång få jobba med denna framgångsrika kedja!

Dela inlägget:

Senaste nytt från SRCs Retail Safari i London

Här kommer en rykande färsk inblick i en intensiv Retail Safari till London med en av våra kunder. Målsättningen var att kartlägga ett antal specifika kategorier inom dagligvaruhandeln. Agendan bestod i att hitta inspiration för utveckling inom bland annat exponering, förpackning, koncept och kommunikation i kundens kategorier. Resultatet blev ett skarpt material med rekommendationer och förslag på utveckling inom de områden vi observerat.

SRC åker frekvent till olika retaildestinationer med kunder för att få inblick i trender och hämta inspiration från andra länder, branscher och nya strömningar. En Retail Safari med SRC är ett smidigt och effektivt sätt att kartlägga trender, nyheter och heta retaildestinationer runt om i världen. Vi kan exempelvis ställa in siktet på butikskoncept, innovation, kategori, förpackning, produkt, kommunikation eller servicekoncept. SRC föreslår resmål efter vad man vill kartlägga och gör därefter en förberedande research, skräddarsyr programmet och dokumenterar insikterna.

Kontakta Richard Sverkersten för mer information om vad en Retail Safari kan ge i form av inspiration och affärsnytta.

Dela inlägget:

Bergendahls Food ny kund hos SRC

SRC hälsar Bergendahls Food – Hem & Fritid välkommen som ny kund! Tillsammans ska vi utveckla sortiment, driva kategoriarbete och konceptutveckling för avdelningen Hem & Fritid. Vi tar även fram interna säljverktyg såsom kommersiella kalendrar och manualer för visual merchandising att användas i det dagliga arbetet med butiken, inte minst för de ständigt skiftande säsongsytorna.

Detta arbete är en fortsättning på det samarbete som Annika Rabe, ny retail konsult hos SRC, har haft med Bergendahls Food sedan många år tillbaka. Annika verkar dessutom som coach för försäljnings- och kategorichefer samt butikspersonal. Vi ser fram emot att vara delaktiga i att driva en fortsatt framgångsrik försäljning för City Gross Hem & Fritidsavdelningar.

Dela inlägget:

Boka möte med SRC Retail & Shopper Insight!

Hur väl känner du egentligen din shopper? Vad tycker de, hur tänker de och framförallt hur gör de? Har du koll på hur kundresan ser ut när dina kunder köper dina produkter och tjänster? Kontakta SRC idag så får du veta mer om hur vi kan hjälpa dig att kartlägga hela köpprocessen sett utifrån shopperns perspektiv.

SRC Shopper & Retail Insight erbjuder ett brett spektrum av researchtjänster och -metoder såväl online som i butik. Genom att kombinera insikter om shoppern med SRC:s retailkompetens, levererar vi alltid konkreta åtgärder för maximal effekt.

Kontakta oss eller boka ett möte så berättar vi mer! Inför vårt möte gör vi gärna en snabb ”SRC shopper check-out” eller en ”SRC spotlight”. Vi ställer frågor till dina shoppers eller gör store checks för att skapa ett konkret underlag för vårt möte. Ni får helt enkelt en första reflektion kring nuläge, behov och utmaningar.

Kontakta Anne Hägglund
anne.hagglund@srcmail.se
0705 15 42 50

Dela inlägget: