Boka möte med SRC Retail & Shopper Insight!

Hur väl känner du egentligen din shopper? Vad tycker de, hur tänker de och framförallt hur gör de? Har du koll på hur kundresan ser ut när dina kunder köper dina produkter och tjänster? Kontakta SRC idag så får du veta mer om hur vi kan hjälpa dig att kartlägga hela köpprocessen sett utifrån shopperns perspektiv.

SRC Shopper & Retail Insight erbjuder ett brett spektrum av researchtjänster och -metoder såväl online som i butik. Genom att kombinera insikter om shoppern med SRC:s retailkompetens, levererar vi alltid konkreta åtgärder för maximal effekt.

Kontakta oss eller boka ett möte så berättar vi mer! Inför vårt möte gör vi gärna en snabb ”SRC shopper check-out” eller en ”SRC spotlight”. Vi ställer frågor till dina shoppers eller gör store checks för att skapa ett konkret underlag för vårt möte. Ni får helt enkelt en första reflektion kring nuläge, behov och utmaningar.

Kontakta Anne Hägglund
anne.hagglund@srcmail.se
0705 15 42 50

Dela inlägget:

SRC och Sia Glass i nytt samarbete

SRC inleder återigen samarbete med Sia Glass, den svenska glassen från Slöinge. Tillsammans kommer vi att lyfta kommunikationen för varumärket vid glassförsäljning i convenience-butiker.

SRC har tidigare arbetat med utveckling av Sia Glass fabriksbutik och glassbar i Slöinge. Den byggdes om med ett nytt kundvarv och inredning, en förändring som gav lysande resultat för försäljningen.

Sia Glass är den enda rikstäckande glassleverantören som tillverkar all sin glass i Sverige. Sia Glass är tillika Sveriges äldsta familjeföretag med en över 400 år lång historia, och idag är man ett av de starkaste varumärkena på marknaden. Vi ser fram emot ett spännande 2020!

Dela inlägget:

SRC tar tuben till London – med Kalles kaviar

SRC har jobbat med shopper marketing kampanjer i mer än 35 år och vi vet att rätt mix av mekaniker är helt avgörande för att lyckas med sin försäljning. Kan man i kampanjen kombinera aktivering på en väl synlig plats i butik, med kommunikation på förpackning och en engagerande aktivering i sociala media – då vet vi att försäljningen lyfter. Har man dessutom ett starkt varumärke som Kalles kaviar är genomslaget givet.

SRC har tillsammans med Kalles tagit fram en stark butikskampanj där konsumenterna tävlar om en resa till London. Att använda förpackningen som ett centralt media i kampanjen och leka med designen på den klassiska kaviartuben är en tradition vi konsekvent upprepar även denna gång.

Kampanjen förstärker Kalles kommunikativa position och lyfter upp den lekfullhet som är synonym med Kalles. Vi kopplar ihop butiksmaterial med en engagerande digital aktivering. För att delta i kampanjen – och ha en chans att vinna en resa till London – köper konsumenten en kampanjtub och gör sedan ett digitalt quiz med London-tema på kalles.se.

Självklart är platsen i butik helt avgörande för att kampanjen ska synas och skapa försäljning – och vad passar väl bättre till Kalles kaviar än ägg? I utvalda butiker exponeras därför kampanjen tillsammans med Stjärnägg, som för övrigt är en annan av SRC:s kunder. Läs gärna om hur vi utvecklat Stjärnäggs varumärke och förpackningsdesign här, eller fler nyheter och andra SRC case här.

Dela inlägget:

SRC och Bostik i nytt samarbete

SRC hälsar Bostik välkommen som ny kund! Bostik är ett av världens största varumärken inom fogmassor och lim för byggsektorn. Tillsammans ska vi arbeta med byggfackhandel och byggvaruhus för den nordiska marknaden. Vi ser fram emot vårt kommande samarbete!

Dela inlägget:

En transportör som tänker retail för att växa

Scandic Trans har som mål att bli en ledande transportör i norra Europa. För att bättre höras i bruset har man tagit hjälp av SRC:s retailkunskap för att positionera sig starkare och skapa ett tydligare erbjudande på marknaden. Vi har skapat en för branschen okonventionell profil som ger Scandic Trans en bra start i positioneringsarbetet.

Tillsammans har vi identifierat och lyft fram Scandic Trans starka sidor i det nya kommunikationskonceptet – ”We’re sending Johnny”. Det beskriver Scandic Trans som det personliga företaget med dokumenterat högt personligt engagemang och service i en bransch där pris ofta skriker högst. Det nya kommunikativa spåret har redan mynnat ut i nya företagspresentationer, en uppdaterad hemsida scandictrans.fi och actions i sociala media.

I vårt fortsatta samarbete är det nu fokus på att hitta nya kunder. Vi kommer att arbeta med digital annonsering i nykundsarbetet B2B för att lyfta intresset för deras tjänster och skapa trafik till hemsidan. Arbetet med att sätta Johnny och Scandic Trans på kartan fortsätter!

 

Dela inlägget:

SRC söker Retail Designer

SRC satsar vidare och fokuserar inom Retail Concept. Vill du vara med och hjälpa våra kunder att skapa köplust? Din huvuduppgift blir att utforma starka butikskoncept och retail kommunikation både online och offline. Du förstår vikten av design såväl som säljande kommunikation i butik och brinner för att utveckla mötet mellan varumärke och konsument. Du har erfarenhet och förmåga att skapa kreativa lösningar för en optimal exponering av produkter och varumärken i butik. Naturligtvis har du en utpräglad känsla för färg, form och inredning och gillar att argumentera för dina idéer.

Förmodligen har du jobbat som Retail Designer/AD/arkitekt/designer. Du har erfarenhet av att arbeta med kommunikation och koncept inom retail. Du kan självklart hantera relevant programvara för t.ex. 3D-visualisering (3ds Max, Sketchup, Cinema eller motsvarande).

Vi ser framemot din ansökan i höst!

Har du frågor är du välkommen att kontakta Robert Kron per mail: robert.kron@srcmail.se

Dela inlägget:

Annika Rabe – ny retailkonsult hos SRC

Vi satsar vidare och stärker vår kompetens inom Retail Concept. Den 1 september hälsar vi Annika Rabe välkommen till SRC!

Annika har en gedigen bakgrund från IKEA och 25 års erfarenhet som konsult inom retail, först i egen retailbyrå och de senaste sju åren på design -och retailbyrån BAS. Hon har en stark kompetens inom alltifrån butiks- och sortimentsstrategi till konceptutveckling, design, butiksupplevelse, visual merchandising, förpackningsdesign och kommunikation. Hennes bredd spänner från strategi till taktisk försäljning inom retail, och även hospitality.

Vi ser mycket fram emot att välkomna Annika till vårt team! Hon kommer att arbeta som Senior Retail Consultant i utvecklingsprojekt tillsammans med våra uppdragsgivare, kedjor och leverantörer inom dagligvaruhandel såväl som fackhandel.

Dela inlägget:

BD Fisk och SRC i nytt samarbete

SRC hälsar BD Fisk välkommen som ny kund! BD Fisk är Norrbottens ledande fiskproducent sedan 1928 med ett brett sortiment av smakrika produkter från havet. Uppdraget för SRC blir att stärka positionen i butik och aktivera varumärket. Vi ser fram emot samarbetet!

Dela inlägget:

SRC utvecklar frukt- & gröntavdelningen hos Gekås

Gekås i Ullared jobbar ständigt med förbättringar, utbyggnad och utveckling i varuhuset. SRC och Gekås har genom åren genomfört en hel del utvecklingsprojekt tillsammans rörande alltifrån kundvarv och kommunikation till kassalinje. Nu senast är det frukt- & gröntavdelningen som har fått ett lyft.

I samarbete med Gekås har SRC utvecklat en mer flexibel och omställningsbar layout för att enkelt möta varuhusets stora säsongsskillnader. Avdelningen har även ny placering i varuhuset, den har fått en uppdaterad profilering samt ny inredning som vi tagit fram tillsammans med Expedit – med andra ord ett helhetsgrepp för att stärka frukt- & gröntavdelningen totalt sett.

Dela inlägget:

Orkla Foods fångar trender på Retail Safari med SRC

För att ha koll på retail trender genomför SRC kontinuerligt Retail Safaris till olika destinationer. Denna gång har vi spenderat en heldag i Köpehamn tillsammans med vår kund Orkla Foods Sverige. Fokus var att få inspiration och insikter för att skapa vinnande kategoriutveckling.

Under en Retail Safari söker vi upp trendsättande och framgångsrika retail koncept. Ett bra sätt att hitta framtida trender är att hämta inspiration från nya, mindre och oberoende aktörer, samt insikter från helt andra branscher än den egna för att utmanas. Har ditt företag nytta av en Retail Safari? Om du funderar över nästa strategiska utvecklingssteg för ditt varumärke, butik eller kedja kan du ha stor nytta av en Retail Safari.  Läs gärna mer om våra kommande resor eller hör av dig till oss för ett skräddarsytt upplägg.

Dela inlägget: