Snögaranti i kampanj för Mobilia

Snö är inget som skånska barn är bortskämda med. Det tog Mobilia handelskvarter i Malmö fasta på i en kampanj som SRC utvecklat. På deras utomhustorg byggs ett 50 meter långt skidspår för alla åksugna barn, och därmed kan Mobilia erbjuda efterlängtad snö under sportlovet. Förutom aktiviteterna på platsen har kampanjen ett tydligt digitalt fokus med banners och filmer i Mobilias sociala kanaler.

Dela inlägget:

SRC välkomnar Dometic!

Dometic erbjuder lösningar som ska underlätta det mobila livet – tillbehör till fordon för exempelvis matlagning, hygien och temperatur. SRC:s uppdrag blir att titta på hur Dometic kan utveckla mötet med kunden hos återförsäljarna.

Dela inlägget:

SRC shopper marketing in action

Vårt samarbete med Orkla Care fortsätter nu med full fart in i 2020. Med SRC som retailbyrå har Orkla Care en nära partner som stöttar i alltifrån strategiarbete, säljstöttning och lanseringar till enklare och snabba dagliga produktioner. Med över 45 olika varumärken inom hälsa, personlig hygien, välbefinnande, hem och mode är det högt tempo och högt i tak som gäller. Exempel på varumärken är Salvequick, L300, LdB, Pierre Robert, Jordan, Nutrilett, Grumme och Bliw.

Särskilt utmanande och kul tycker vi att det är att jobba med shopper marketing för varumärkena i olika retailkanaler. Senast en stor relansering av L300 i apotek och fackhandel, och kampanjer för Grumme, Jordan och Nutrilett i dagligvaruhandeln. Alltid med stark förankring i vårt retailkunnande och förståelse för vad det är som attraherar shoppern i butik.

Dela inlägget:

SRC på Retail Safari i Warszawa

På SRC rivstartade vi det nya året med att hela gänget åkte till Warszawa för att kartlägga de senaste retailtrenderna. I Warszawa gör sig historien påmind i varje gathörn, men det är också en stad som osar av energi och framtidstro. Kontrasterna är tydliga – anrika hantverksbutiker ligger vägg i vägg med de senaste konceptbutikerna, lågprismarknaden är granne med det ultralyxiga shoppingcentrat och extremt modern arkitektur möter arvet från det sovjetiska styret. Det är lätt att ta sig runt och en därtill sympatisk prisnivå gör Warszawa till en perfekt Retail Safari-stad.

Vi kommer att dela med oss av våra observationer lite längre fram, så håll utkik!

Vi åker frekvent till olika retaildestinationer – både på egen hand och med kunder – för att hämta inspiration. Läs mer om SRC Retail Safari på eller kontakta Richard Sverkersten direkt.

Dela inlägget:

SRC och din-X i kampanj som ger bränsle åt julen

Med budskapet ”En lucka räcker” fortsätter din-X i år sin jultradition att sänka priset på drivmedel mellan kl. 10.00 och 15.00 på julafton – som ett tack till kunderna för året som gått.

SRC är byrå för din-X sedan 2016 och fungerar som en strategisk partner med hög produktionstakt. Under 2019 har vi genomfört runt 150 små och stora aktiviteter som synts i rikstäckande kvällspress, på sociala medier, digitalt och lokalt vid de 170 stationerna.

Vi passar på att önska alla er som följer oss en riktigt god jul. Och vill ni tanka med 24 öres rabatt när ni ändå ska ut och köpa tidningen – ja, då vet ni var ni ska stanna.

Dela inlägget:

Anthon Berg testar nytt hyllkoncept i samarbete med SRC

För att få en förståelse för vilka drivkrafter som ligger bakom köp och konsumtion av choklad från gåvohyllan har SRC genomfört konsument- och shopperstudier för varumärket Anthon Berg.

Bland insikterna framkom att konsumenten önskar att avdelningen ska kännas mer inspirerande, synlig och relevant vid de tillfällen man vill köpa choklad för att ge bort eller bjuda på. Utifrån insikterna bestämde sig Anthon Berg för att ta upplevelsen i butik till en ny nivå tillsammans med SRC. Resultatet är ett nytt generöst hyllkoncept som andas gåva och premium. Konceptet testas just nu i ett antal butiker.

Dela inlägget:

Polarbröd ny kund hos SRC

SRC välkomnar ännu en kund från Norrland – Sveriges tredje största matbrödsproducent, Polarbröd! Uppdraget blir att aktivera varumärket och skapa riktigt vass bukskommunikation utifrån Polarbröds nya kommunikationskoncept. Med vår gedigna retailkompetens – och kärlek till bröd – känner vi oss både lämpade och rejält peppade att ta oss an uppgiften. Det första resultatet av vårt samarbete kommer att synas i butikerna i början av 2020.

Dela inlägget:

Trioplast ny kund hos SRC

SRC har fått i uppdrag att genomföra ett sortimentsstrategiskt arbete och vidareutveckla kommunikation och identitet för varumärket Trioplast inom affärsområdet consumer packaging and speciality films. Vi ser fram emot samarbetet, inte minst den spännande utmaningen att få jobba integrerat med sortiment och kommunikation. Trioplast är en av Europas ledande aktörer när det gäller innovativa förpackningslösningar av polyetylenfilm.

Dela inlägget:

SRC profilerar växande handelsområde

Handelsområdet i Boglundsängen norr om Örebro expanderar. Fastighetsbolaget Regio, genom Brunswick Real Estate, har gett SRC uppdraget att utveckla ett nytt varumärke och en grafisk identitet för området.

Området genomgår just nu en kraftig utbyggnad, där den traditionella handeln kompletteras med restauranger och service. Med E18 och E20 alldeles intill samt stormarknader och hotell i direkt anslutning, har området ett mycket strategiskt läge. Inom kort öppnar tre snabbmatsaktörer restauranger i området och under 2020 flyttar Mio sin butik hit. Totalt kommer Boglundsängen att omfatta ca 22 000 kvm handel, restauranger och service.

För SRC innebär uppdraget att vi fördjupar vår position inom handelsområden och köpcentrum, där redan t.ex. Mobilia i Malmö och Gekås Ullared finns bland uppdragsgivarna.

Dela inlägget:

SRC trendrapport från Dublin


SRC besökte nyligen Irland och Dublin för en djupdykning i den irländska dagligvaruhandeln. Få länder i Europa har en så polariserad marknad med hard discount i ena änden och fullservice med fokus på matupplevelser i den andra. Likaså är Dublin en ledande stad när det gäller att driva food-on-the-go i servicehandeln där Spar och Londis sticker ut.

Vi såg tydliga bevis på specialistens återkomst i dagligvaruhandeln. I de traditionella livsmedelsbutikerna har ostmästaren, köttmästaren och fiskmästaren en given plats. Det är inte bara produktutbudet som imponerar, utan också en service i toppklass. Sammantaget lyfter det kundmötet till en helt ny nivå.

Överlag får färskvarorna mycket fokus och yta på bekostnad av kolonialvaror, med exponeringslösningar och varuläggning som skapar fantastiska färskvaruupplevelser.

I varje kvarter finns ett flertal servicebutiker som erbjuder food-on-the-go. Butikerna blir helt eller delvis en matdestination där du äter på plats eller tar med. I Dublin konkurrerar servicehandeln på allvar om en del av matkronan.

Retail Safari med SRC

Vi åker frekvent till olika retaildestinationer med kunder för att få inblick i trender och hämta inspiration från andra länder, branscher och nya strömningar. En Retail Safari med SRC är ett smidigt och effektivt sätt att kartlägga trender, nyheter och heta retaildestinationer runt om i världen. Vi kan exempelvis ställa in siktet på butikskoncept, innovation, kategori, förpackning, produkt, kommunikation eller servicekoncept. SRC föreslår resmål efter vad man vill kartlägga och gör därefter en förberedande research, skräddarsyr programmet och dokumenterar insikterna.

Kontakta Richard Sverkersten för mer information om vad en Retail Safari kan ge i form av inspiration och affärsnytta.

Dela inlägget: