SRC implementerar ny profil för Beijer

Beijer Byggmarknad är Sveriges största helägda bygghandelskedja med 83 varuhus över hela Sverige. De senaste åren har Beijer förvärvat ett antal anläggningar från andra aktörer på marknaden, nu senast Bygg-Ole i Stockholm med tre anläggningar och PG Woody i södra Sverige med sex anläggningar.

SRC är sedan flera år Beijers retailbyrå med ansvar för butikernas koncept och skyltsystem. Tillsammans har vi jobbat med alltifrån strategi till konceptutveckling – och löpande implementering. SRC har ett väl utarbetat system för hur Beijers koncept snabbt kan implementeras i butik för butik i takt med att Beijerfamiljen växer.

Vi har precis avslutat en lyckad implementering av Bygg-Ole och PG Woody i en ny Beijer-kostym och önskar de omprofilerade butikerna lycka till!

Dela inlägget:

SRC i nytt samarbete med Micvac i kategorin färsk färdigmat

Kategorin färsk färdigmat ökar med 15-20 % per år och är en av de snabbast växande inom svensk dagligvaruhandel. Nu ska SRC i samarbete med Micvac kartlägga shoppern i kategorin. Genom ökad insikt om drivkrafterna kan Micvac bli en ännu bättre partner för kedjor, butiker och leverantörer som vill satsa på att attrahera de krävande konsumenter som söker färska måltidslösningar.

Micvac har en revolutionerande produktionsteknik och förpackningslösning som gör att rätterna håller upp till 30–60 dagar utan konserveringsmedel. Micvac-metoden bidrar både till ett minskat matsvinn och till en välsmakande och säker produkt.

Vi ser fram emot ett samarbete där vi tillsammans, baserat på konsumentinsikter, kan inspirera handel och leverantörer att ta den här kategorin ett steg in i framtiden.

Dela inlägget:

En Fyrklöver för hållbarheten


För att tydliggöra och lättare kommunicera hållbarhetsarbetet som sker inom Nyhléns Hugosons – internt såväl som externt mot konsument, kunder och leverantörer – har SRC utvecklat ett kommunikationskoncept.

Kommunikationen bygger på Nyhléns Hugosons Fyrklöver; en modell som beskriver deras viktigaste hållbarhetsfrågor kopplade till konkreta mål för verksamheten. Det handlar om olika sätt att minimera utsläpp av växthusgaser men också om ett aktivt arbete för mångfald och jämställdhet och hur man investerar i regionen.

SRC har under hela processen jobbat tätt tillsammans med projektgruppen hos Nyhléns Hugosons med allt från att formulera målsättningar till att utforma strategi och budskap för både analoga och digitala media.

 

Dela inlägget:

SRC på retailspaning i Warszawa

Tillsammans besökte vi över 100 butiker och fastnade för många smarta detaljer. Det var framför allt hos de små, lokala aktörerna de dök upp – ett dörrhandtag, en rolig presentförpackning eller spännande belysning. Vi spanade mycket hållbara lösningar, naturnära material, klimatsmarta idéer och en uppsjö av veganska alternativ. Allt som oftast var också hantverket i fokus och man bjuds in att vara delaktig som kund. Som i det lilla parfymlabbet där SRC skapade sin egen signaturdoft.

Blir du nyfiken på att höra mer om de senaste retailtrenderna, här hemifrån eller från andra platser i Europa? Följ med på en Retail Safari, eller låt oss komma till er och bjuda på en inspirerande timme. Kontakta Richard Sverkersten för mer information.

Dela inlägget:

Laddade med intryck från Euroshop

När världens största retailmässa gick av stapeln i Düsseldorf i februari var vi såklart på plats. För att möta kunder och samarbetspartners, men också för att bara inspireras av stort och smått. Vi kan konstatera att upplevelsen fortsätter att vara i centrum. Och den ska vara snabb, enkel, rörlig, lättsam och rolig. Av alla intryck är det de här några som stannat kvar.

Vill du veta mer om vad vi såg på Euroshop eller hur vi jobbar med Retail Concept utveckling – hör av dig till oss!

Dela inlägget:

Snögaranti i kampanj för Mobilia

Snö är inget som skånska barn är bortskämda med. Det tog Mobilia handelskvarter i Malmö fasta på i en kampanj som SRC utvecklat. På deras utomhustorg byggs ett 50 meter långt skidspår för alla åksugna barn, och därmed kan Mobilia erbjuda efterlängtad snö under sportlovet. Förutom aktiviteterna på platsen har kampanjen ett tydligt digitalt fokus med banners och filmer i Mobilias sociala kanaler.

Dela inlägget:

SRC välkomnar Dometic!

Dometic erbjuder lösningar som ska underlätta det mobila livet – tillbehör till fordon för exempelvis matlagning, hygien och temperatur. SRC:s uppdrag blir att titta på hur Dometic kan utveckla mötet med kunden hos återförsäljarna.

Dela inlägget:

SRC shopper marketing in action

Vårt samarbete med Orkla Care fortsätter nu med full fart in i 2020. Med SRC som retailbyrå har Orkla Care en nära partner som stöttar i alltifrån strategiarbete, säljstöttning och lanseringar till enklare och snabba dagliga produktioner. Med över 45 olika varumärken inom hälsa, personlig hygien, välbefinnande, hem och mode är det högt tempo och högt i tak som gäller. Exempel på varumärken är Salvequick, L300, LdB, Pierre Robert, Jordan, Nutrilett, Grumme och Bliw.

Särskilt utmanande och kul tycker vi att det är att jobba med shopper marketing för varumärkena i olika retailkanaler. Senast en stor relansering av L300 i apotek och fackhandel, och kampanjer för Grumme, Jordan och Nutrilett i dagligvaruhandeln. Alltid med stark förankring i vårt retailkunnande och förståelse för vad det är som attraherar shoppern i butik.

Dela inlägget:

SRC på Retail Safari i Warszawa

På SRC rivstartade vi det nya året med att hela gänget åkte till Warszawa för att kartlägga de senaste retailtrenderna. I Warszawa gör sig historien påmind i varje gathörn, men det är också en stad som osar av energi och framtidstro. Kontrasterna är tydliga – anrika hantverksbutiker ligger vägg i vägg med de senaste konceptbutikerna, lågprismarknaden är granne med det ultralyxiga shoppingcentrat och extremt modern arkitektur möter arvet från det sovjetiska styret. Det är lätt att ta sig runt och en därtill sympatisk prisnivå gör Warszawa till en perfekt Retail Safari-stad.

Vi kommer att dela med oss av våra observationer lite längre fram, så håll utkik!

Vi åker frekvent till olika retaildestinationer – både på egen hand och med kunder – för att hämta inspiration. Läs mer om SRC Retail Safari på eller kontakta Richard Sverkersten direkt.

Dela inlägget:

SRC och din-X i kampanj som ger bränsle åt julen

Med budskapet ”En lucka räcker” fortsätter din-X i år sin jultradition att sänka priset på drivmedel mellan kl. 10.00 och 15.00 på julafton – som ett tack till kunderna för året som gått.

SRC är byrå för din-X sedan 2016 och fungerar som en strategisk partner med hög produktionstakt. Under 2019 har vi genomfört runt 150 små och stora aktiviteter som synts i rikstäckande kvällspress, på sociala medier, digitalt och lokalt vid de 170 stationerna.

Vi passar på att önska alla er som följer oss en riktigt god jul. Och vill ni tanka med 24 öres rabatt när ni ändå ska ut och köpa tidningen – ja, då vet ni var ni ska stanna.

Dela inlägget: