SRC skapar förpackningsdesign för Anza måleriverktyg

SRC har den stora förmånen att utöver ett nytt butikskoncept för Anza även ta fram en helt ny förpackningsdesign. Samtliga måleriverktyg får en ny tydligare design som vägleder konsumenten i sitt val av verktyg.

Som retailbyrå utgår SRC alltid från shoppern – även när vi gör förpackningsdesign. Den research vi gör om både shopper och butik ger oss fördjupad insikt om hur man bäst sticker ut i hyllan. Just nu görs exempelvis en webbundersökning för att testa den nya förpackningsdesignen mot konsument.

Det huvudsakliga syftet med Anzas nya butikskoncept har varit att dela in avdelningen efter vilket projekt kunden tänker genomföra. Detta grepp har vi sedan jobbat vidare med i förpackningsdesignen för att få en slagkraftig samverkan. Resultatet är ett helt nytt sätt att presentera måleriverktyg på. Det nya konceptet testas nu med goda resultat. Läs gärna mer om Anzas butikskoncept här.

Dela inlägget:

SRC och Käserei Champignon i nytt samarbete


SRC och bayerska ostproducenten Käserei Champignon inleder nu ett spännande samarbete. Tillsammans ska vi lyfta det väletablerade, globala varumärket Cambozola på den svenska marknaden. Cambozola, en krämigt mild blåmögelost, har varit en självklarhet på svenska ostbrickor i över 30 år. SRC:s uppdrag blir i första hand att vässa kommunikation och aktivering i butik.

Dela inlägget:

Stjärnägg lanserar ny hemsida i samarbete med SRC

Stjärnäggs nya hemsida är ett viktigt nästa steg i ett långsiktigt arbete mot en ny och utmanande vision för bolaget; #365 ägg. Mot den visionen har Stjärnägg med stort engagemang och passion startat en resa med sin nya position som Äggmästare. Förutom en ny affärsidé, vision, mission och varumärkesplattform, har SRC utvecklat en helt ny förpackningsdesign. Baserat på konsumentinsikter i kategorin har vi också tagit fram ett inspirerande hyllkoncept.Den nylanserade hemsidan tar arbetet med varumärkeslöftet vidare – ”Vi gör det enkelt att välja ägg”.

Nyfiken på hela resan? Läs gärna mer om vårt samarbete med Stjärnägg.
Inspirerande hyllkoncept med visionen att bli bäst i världen
#365 ägg – från vision till design

Dela inlägget:

SRC tar fram nytt butikskoncept för Anza måleriverktyg

Varumärket Anza, som ägs av Orkla House Care, har tillsammans med SRC tagit fram ett nytt unikt butikskoncept för färgfackhandeln. Konceptet bygger på insikter kring konsumentens köpprocess för måleriverktyg. Resultatet är ett nytt sätt att presentera Anzas sortiment och hjälpa kunden att enkelt och tryggt välja rätt verktyg för sitt projekt.

Avdelningen är tydligt indelad i sex av de vanligaste måleriprojekt som kunden söker, såsom Måla Vägg & Tak, Måla Hus, Måla Fönster osv. Inom respektive projektgruppering hittar kunden allt den behöver för att enkelt kunna genomföra sitt projekt.

Installationen av ljussatta penslar i taket ger en uppmärksammande och identitetsskapande effekt samt ramar in Anzas avdelning för ökad synlighet i butik. Tre pilotbutiker har byggts upp och nästa steg blir att förbereda implementering hos Anzas återförsäljare i färgfackhandeln.

Dela inlägget:

SRC och TylöHelo skapar butikskoncept

SRC och TylöHelo, som är världsledande på bastuaggregat och basturelaterade tillbehör, startar nu ett nytt samarbete. Tillsammans skapar vi ett butikskoncept där vi lyfter fram fördelarna med att bada bastu. Regelbundna bastubad har nämligen visat sig ha mätbara positiva effekter på både vårt humör och beteende. Målsättningen med projektet är att sätta fokus på en växande kategori och därmed öka butikernas försäljning.

Dela inlägget:

Kundevent som lyfter både platsen och digitala kanaler

SRC har tillsammans med Mobilia handelskvarter skapat en lyckad kampanj som under fyra helger i december lät medlemmar i kundklubben tävla om generösa presentkort. Under temat ”En vip jul” har fokus varit på att ge alla medlemmar i Mobilia VIP-klubb extra guldkant på julen – och dra extra många besökare till platsen under december.

Engagemanget på Mobilias sociala medier var stort under kampanjperioden. Tävlingen hade över 1400 tävlande och målet var satt till 1000. VIP-klubben värvade drygt 850 nya medlemmar under kampanjperioden.

Aktiviteten ägde rum på en specialbyggd eventyta på Mobilia – en stor kub mitt i kundstråket, som vinnaren fick kliva in i för att hämta sin vinst. Eventet dokumenterades i sociala medier för att locka deltagare till kommande helger.

Dela inlägget:

SRC och Abba skapar smakfull julkampanj

Nu lackar det mot jul och SRC har haft nöjet att skapa en heltäckande julkampanj för kedja och butik tillsammans med Orkla Foods. Den varma, genuina julhälsningen är utformad för att fungera i samtliga mediakanaler och skapa igenkänning hela vägen från säljmaterial till slutkund. Kampanjidén är konstruerad i ett manér som alla varumärken kan bära.

Kommunikationen andas hantverk, tradition och umgänge samt lyfter julens goda smaker. Julkampanjen har förflyttat Abba till ett samtida uttryck som kan leva över mer än en jul och fungerar lika bra vid POS som i kundernas egen media.

Dela inlägget:

SRC i nytt samarbete med ForSea

SRC välkomnar med stolthet ForSea som ny kund. ForSea – som nyligen bytt namn från Scandlines, trafikerar färjelinjen Helsingborg-Helsingör med fyra fartyg. I samband med lanseringen av ett nytt varumärke och kommunikationsplattform har ForSea anlitat SRC för en analys av sina butiker ombord och ett strategiskt arbete för dessa framåt.

Vi ser fram emot ett mycket spännande samarbete, och drar såklart nytta av både vår retailkompetens och tidigare erfarenheter av att jobba med taxfree-butiker på färjelinjer och flygplatser.

Dela inlägget:

Beijer öppnar ny butik i Sundsvall

Med hjälp av SRC har butiken fått ett helt nytt uttryck som gör att den är modernare och mer inspirerande att handla i. Lycka till!

Dela inlägget:

Verum och Fjäll väljer SRC!


SRC hälsar Verum och Fjäll varmt välkomna! Två varumärken som är starka symboler för norrländsk livsmedelstradition. SRC:s uppdrag blir att vässa kommunikation och aktivering i butik. Producerade helt på norrländska råvaror levererar Fjäll sin karakteristiska kittlande smak och Verum möter konsumenten med löftet om ”Filgood från Norrland”. SRC ser fram emot både utmaningen och samarbetet.

Dela inlägget: