Dole Grönsaksbiffar är Årets Nytänkare!

Idag sträcker vi lite extra på oss och säger stort grattis till Dole som tagit emot pris från Mathem som Årets Nytänkare! SRC har jobbat tätt tillsammans med Dole för att paketera och marknadsföra det nya konceptet Grönsaksbiffar både mot handel och konsument.

Motiveringen lyder:

”Den här leverantören har tillsammans med oss utvecklat Mathems största kategori. De har gått brett i sin marknadsföring och valt att synas i nästan alla våra kanaler.

Förlanseringen som gjordes hos oss vecka 4 är nu en topp 5-produkt i deras varumärke. Genom att utveckla produkter inom den vegetariska trenden har vi tillsammans fångat kundernas intresse och funnit ett alternativ till den traditionella biffen.”

Här kan du läsa mer om vårt arbete med Doles Grönsaksbiffar.

Dela inlägget:

SRC och Abba gör lyckad digital kampanj

SRC och Orkla Foods lyckades locka till stort engagemang i Abbas sociala kanaler. Med kampanjen Sillkampen överträffade vi våra ambitioner med råge!

I Abbas sociala kanaler fanns ett stort engagemang kring sillinläggningarna vitlök och curry. Därför beslöt man sig att tillfälligt återlansera smakerna. I den digitala kampanjen Sillkampen tog SRC fasta på detta engagemang genom att utlysa en omröstning om bästa smaken. Vinnaren skulle få stanna kvar i ordinarie sortiment.

”Vinnare eller lipsill? Stå upp för din sill!” – med det budskapet fick kampanjen över 12000 röster, vilket var en tredubbling av det förväntade resultatet! Kampanjen som var kanaloberoende syntes med full kraft under 4 veckor på Facebook, Instagram, i Buffé och stöttades även starkt i butik. Vill du veta vilken sill som vann? Gå in på Abba.se! SRC är stolta över att jobba med varumärket Abba och att ha skapat en så lyckad aktivitet tillsammans.

Dela inlägget:

Scandic Trans inleder samarbete med SRC

Scandic Trans är ett transportföretag som idag verkar på nordisk basis, och inleder samarbete med SRC för vidare affärsutveckling och kommunikation. Scandic Trans ambition är att med hjälp av SRC:s retailexpertis stärka sitt erbjudande inte minst till kunder inom retail och FMCG, där man redan idag har kunder som exempelvis Orkla Foods, Oatly och Akzo Nobel.

Dela inlägget:

SRC startar samarbete med Sveriges största kedja för garageportar

Garageportexperten är en franschisekedja med 35 anslutna återförsäljare. Här finns kunskapen om och erfarenheten av att montera komplexa lösningar för garageportar. Detta tillsammans med det breda sortimentet lägger grunden för den starka position som Garageportexperten har inom sin special nisch.

SRC har anlitats för att ytterligare stärka kedjan och tydliggöra butikskonceptet, där det kommer finnas smarta säljlösningar och möjligheter till merförsäljning.

Bild från Garageportexperten.

Dela inlägget:

Heja Blågult!


SRC och Kalles kaviar har genom ett helhetsgrepp tagit fram en kampanj som sträcker sig från butik, via sociala medier till TV och Youtube.

Under sommarens fotbollsfest löper en konsumtionsdrivande butikskampanj med en blågul fotboll som premie. Kampanjen Heja Blågult! aktiverar även sociala medier där Kalles följare kan vara med och tippa matchen.

SRC har tagit fram idé och koncept till en sponsorannons för TV samt en bumper-ad för Youtube som rullar under perioden. Den enhetliga kommunikationen genererar hög igenkänningsgrad och ett starkt engagemang hos konsument.

Dela inlägget:

Orkla Care samlar varumärken under ett kampanjtema


För att skapa säljtryck under sommaren har SRC tagit fram en stor butikskampanj för Orkla Cares mest sommarintensiva varumärken.

Det finns mer än grilltorg som kan skapa attention i butik under sommaren! Med varumärken som Bliw, Family Fresh, Jordan och Salvequick satsar Orkla Care på stora torgexponeringar i en samla & få kampanj. Under temat ”Samlartider hej, hej hej!” kan konsumenter köpa produkter och därefter gå in på en kampanjsida för att ta del av fina premier. Upplägget skapar både merköp i butik och minimalt med administration eftersom kampanjmekaniken sker digitalt. Butiksmaterialet är också framtaget för att kunna återexponeras vilket ger bra synlighet under hela sommaren.

Du hittar kampanjen i din butik och på orklasommar.se.

Dela inlägget:

SRC delaktiga vid öppning av ny handelsplats i Visby


SRC har i samarbete med ELON utvecklat och paketerat det butikskoncept som idag erbjuds till alla butiker i kedjan. Utöver detta har SRC också varit med och stöttat vid planering och etablering av flera nya butiker.

ELON Visby är en av de butiker som vi är särskilt stolta över att ha arbetat med, eftersom den är en del av en större etablering av en helt ny handelsplats i Visby. Att etablera handel i Flexhuset i Visby är något som familjeföretaget AB Harry Carlssons har lyckats med efter en elva år lång process. SRC var med och planerade utformning av ny entré, fasadprofil och yttermiljö för den nya handelsplatsen.

ELON-butiken på 2000 kvm i Flexhuset erbjuder en helhetsupplevelse kring vitvaror, kök, inredning och hemelektronik under ett och samma tak. Bredvid ELON har familjen Carlsson dessutom öppnat en EM Home-butik.

Läs mer om vårt samarbete kring Flexhuset här.
Läs mer om ELON butikskoncept här.

Dela inlägget:

Toms Sverige väljer SRC!

Vi mycket glada att hälsa Toms Sverige välkomna till SRC. En anrik dansk konfektyrproducent, som på den svenska marknaden är verksamma med varumärken som Toms och Anthon Berg. En utmaning med såväl utvecklat kategoriarbete som Shopper Marketing aktiviteter.

Dela inlägget:

SRC utvecklar biblioteksupplevelsen i Malmö

Dagens biblioteksverksamhet handlar om så mycket mer än boklån. Biblioteken är aktiva mötesplatser med ett brett erbjudande som ska vara tillgängligt för alla. SRC har inlett ett samarbete med Biblioteken i Malmö för att utveckla varumärket och upplevelsen på plats.

Projektet omfattar Stadsbiblioteket och 12 områdesbibliotek, där vi tar fram en gemensam plattform för alltifrån lokalernas planering till navigeringssystem och inredning. Vi utvecklar ett bibliotekskoncept som kommer att ligga till grund för ny- och ombyggnationer framöver.

Med ett gemensamt koncept blir biblioteken både starkare och tydligare i sitt möte med alla malmöbor. Genom att applicera ett retail-tänk förbättrar vi den totala upplevelsen för bibliotekens besökare, som i mångt och mycket har liknande förväntningar på upplevelsen och miljön som när de besöker köpcentrum eller butiker.

Dela inlägget:

SRC inleder strategiskt samarbete med Grohe

GROHE en världsledande leverantör av sanitetslösningar och ett globalt varumärke dedikerat till att leverera innovativa produkter till marknaden.

SRC kommer att utveckla ett Grohe Innovation Center där koncernens viktigaste nyheter – däribland den revolutionerande duschtoaletten Grohe Sensia Arena – samlas i en kraftfull butiksexponering.

Dela inlägget: