SRC välkomnar Max Ausfelt

Vi startar året med att välkomna en ny kollega. Max Ausfelt börjar hos SRC i en roll som AD och grafisk designer. Han har lång erfarenhet och bakgrund inom marknadsföring och kommunikation både från retail och byråsidan. Max har fått en rivstart och är redan igång och jobbar i våra kundteam med flera uppdrag och kunder.

Dela inlägget:

SRC Trusts 2021

Det har blivit dags att summera ett innehållsrikt och givande trustår 2021. Våra träffar har i år bestått av ungefär hälften fysiska och hälften digitala möten – en vardag som många av oss har blivit vana vid. Vad detta nya normala innebär är något som vi fortsatt diskuterat, framför allt vilka krav som återgången och de nya arbetssätten ställer på ledarskapet.

Två andra teman som varit heta under årets trustmöten:

  • En fortsatt snabb e-handelsutveckling där e-handelns roll som marknadsföringskanal blivit än mer aktuell för många av våra medlemsföretag.
  • Kraftigt ökade kostnader för råvaror, logistik, leveranser och energi, samt brist på komponenter, har inneburit stora och ibland svårförutsedda utmaningar.

En tid av osäkerhet för många som kan summeras i en säker slutsats: aldrig har erfarenhetsutbytet mellan våra medlemmar varit mer värdefullt!

SRC:s retailtruster är ett unikt nätverk bestående av medlemmar från ledande befattningar i svensk dagligvaru- och fackhandel. I trusterna diskuteras gemensamma utmaningar konfidentiellt vid träffar varje kvartal. Under 2022 kommer vi att lansera ytterligare en trust, den sjunde i ordningen, med inriktning på e-handel.

Hör av dig till vår trustordförande Jan Johansson för mer information och referenser: jan.johansson@srcmail.se

Dela inlägget:

En ovanligt god jul från Nyhléns Hugosons och SRC

Det bjuds generöst i årets julkampanj från vår norrländska kött- och charkuterimästare Nyhléns Hugosons. I kampanjen som SRC tagit fram är värme och medmänsklighet ett tydligt inslag, förutom den goda maten förstås.

I sociala medier är det företagets medarbetare som stolt kliver fram och berättar om sina egna julbordsfavoriter. Aktiviteten följer upp sommarens grillkampanj där personalen också fick vara frontfigurer.

Varje år skänker Nyhléns Hugosons mat till Skellefteå Stadsmissions julfirande. I år får konsumenterna möjlighet att själva skänka ett julbord. I en tävling i sociala medier kan man vinna en välfylld låda med julprodukter till en vän som förtjänar en extra god jul.

Dela inlägget:

Generös jul med Anthon Berg

Ingen jul utan Anthon Berg! Det firar vi genom att ta fram en inbjudande exponering med Anton Bergs julprodukter för bästa plats mitt i kundströmmen i butik. En lösning som bygger både varumärke och driver försäljning. Smart också att den är flexibel i både material och storlek för att kunna återanvändas vid andra säsonger. Vi tycker alltid det är extra roligt att se resultatet av ett välfungerande samarbete – från skissbordet till försäljning i butik!

Dela inlägget:

SRC skapar Digital Content som levererar på målen

SRC skapar och aktiverar digitalt content i olika kanaler för en mängd varumärken i olika branscher. Vi ville passa på att lyfta några exempel och intressanta teman som vi jobbar med just nu.

För VegMe driver vi vegotrenden på VegMes hemsida, i SoMe, programmatisk annonsering och via Mynewsdesk. För Toms räkning arbetar vi med att aktivera säsong och lansera nyheter. Till detta kopplas exponering och aktivering i butik i dagligvaruhandeln. Tillsammans med Nyhléns Hugoson bygger vi varumärke, hållbarhet och lokal närvaro i utvalda digitala kanaler. Även detta följs upp med exponering och synlighet i butik. Med Skånemejerier stöttar vi lanseringar genom t.ex. digital sampling via Some till butik för att skapa prövoköp på nyheter.

Spännvidden i uppdragen är stor och kreativiteten har inga gränser – men det handlar alltid om en kraftfull mix med effekt både på försäljning och varumärkesbyggande i ett helhetsperspektiv. SRC tar hand om hela processen från idé till kreation, genomförande och uppföljning. Är du nyfiken på att veta mer hur man skapar digitalt content som stöttar din affär över flera kanaler så hör av dig till oss!

Dela inlägget:

SRC driver kategoriprojekt i samarbete med Willab AB

Nu finns det en helt unik avdelning med kategorin ”Nutrition & Care för hästar” som SRC utvecklat i samarbete med Willab! Tillsammans har vi arbetat med att utveckla den här kategorin som har ett stort sortiment och en kund som behöver mycket rådgivning och kunskap i samband med köp. Allt startade med en översyn och strukturering av sortimentet i en behovsindelning. Detta stöttas av ett koncept med smarta lösningar för exponering, navigering och köpvägledning.

Avdelningen finns hos vår fantastiska pilotbutik, Svensk Ridsport i Kungsbacka, en av landets största ridsportbutiker, som med stort engagemang satsar på den här kategorin. Kategorin har fått en helt ny inramning och placering i kundvarvet. Med en butikskommunikation som är tydlig och informativ blir det helt klart enklare för kunden att handla. Den nya strukturen gör det också enklare för butiken att hjälpa kunderna såväl som att drifta sortimentet i avdelningen.

Willab AB är en varumärkesleverantör som erbjuder ett brett sortiment för såväl häst, husdjur och lantbruk.

Vi ser redan resultat i ökad försäljning och mycket nöjda kunder. Det ska bli så spännande att fortsätta följa det här tillsammans med Willab och Svensk Ridsport.

 

Dela inlägget:

SRC välkomnar Louise Stierna

Vi hälsar Louise Stierna varmt välkommen till SRC-teamet! Louise är en kreativ strateg med lång erfarenhet av att arbeta med retail, bland annat som konsult på olika byråer där hon arbetat med utveckling av varumärken, kommunikation och koncept. Lägg därtill erfarenhet som marknads- och varumärkesansvarig inom FMCG och strategisk projektledning så har Louise en mix som både utvecklar och stärker SRC:s erbjudande.

Louise började i förra veckan men är redan i full gång och arbetar som Senior Retail Consultant hos oss i flera kommunikations- och utvecklingsprojekt med våra uppdragsgivare.

Dela inlägget:

SRC startar ytterligare en Trust


Tillsammans med ehandel.se planerar SRC att öppna ytterligare en trustgrupp där vi bjuder in e-handelsansvariga att delta. Välkomna att nominera deltagare till denna och våra andra Truster inför 2022!

SRC:s retailtruster är ett unikt nätverk bestående av medlemmar från ledande befattningar i svensk dagligvaru- och fackhandel. Medlemmarna kan ha helt olika bakgrund, men står ofta inför gemensamma utmaningar. Dessa diskuteras konfidentiellt vid träffar varje kvartal. Även mellan de organiserade mötena finns möjlighet att träffas och ta hjälp av varandra vad gäller både karriär och affärskritiska frågor.

Hör av dig till vår trustordförande Jan Johansson för mer information och referenser på jan.johansson@srcmail.se

Bland trustmedlemmarna finns personer i ledande befattningar inom bland andra följande företag:

Di Luca Wine and Food
Hemglass
Néstle Sverige
Nyhléns Hugosons
Orkla Foods
Paulig
Pågen
Skånemejerier
Bama Fresh Cuts
Skånemejerier
Spendrups Bryggeri
Best Friend Sweden
Cloetta
Essity
Haugen-Gruppen
Ingelsta Kalkon
Polarbröd
Sia Glass
Tidsam
Carlsberg Sverige
Estrella
Dometic
Johbeco
Menigo
Nelly
Panduro
Blomsterlandet & S-Blommor
Besikta
Bostik
Coop
Ctek Sweden
Didriksons
Gekås Ullared
Smurfit Kappa
Thomée Gruppen
Philip Morris AB
O.Kavli

Dela inlägget:

SRC skapar shop-in-shop för Hilding Anders

SRC har fått ett nytt uppdrag av Hilding Anders där vi tillsammans ska utveckla en shop-in-shop för varumärket Ekens. Primärt kommer lösningen att implementeras i några av Sovas butiker. Vår ambition är att lyfta fram Ekens svenska ursprung och sängarnas naturliga elegans. Något som kommer att avspeglas både i materialval och inredningslösningar. Och självklart vill vi bjuda in kunden att testa Ekens sköna sängar.

Dela inlägget:

Högtryck för SRC:s Retail Concept-team!

Vi kan stolt berätta att just nu är våra Retail Concept-team igång och utvecklar butikskoncept i fler än tio olika branscher! Vi jobbar med utveckling av Retail Concept för kedjor och leverantörer som exempelvis byggvaruhus, godisbutiker, bilhallar, däckbytesverkstäder, brödbutiker, golvbutiker, sängbutiker, hästsportbutiker, mejeriavdelningar, bibliotek och golfbutiker. Håll utkik efter spännande case-beskrivningar och bilder framöver!

SRC:s erbjudande går från insikt och strategi till utveckling och implementering av koncept. Vi är med hela vägen, och har alltid siktet stadigt inställt på att skapa en bättre upplevelse för shoppern samt att öka försäljning och lönsamhet.

Ett butiks- eller kedjekoncept är i ständig utveckling. Är du nyfiken på hur vi kan ta ert Retail Concept till nästa nivå? Hör gärna av dig så pratar vi trender och möjligheter i din bransch.

Dela inlägget: