Mobilia i topp i Malmö – med hjälp från SRC

SRC arbetar sedan flera år tillbaka med Mobilia Handelsplats som deras retailbyrå med utveckling och aktiviteter för att stärka varumärket Mobilia. I Malmö råder det en mycket tuff konkurrens mellan flera köpcentrum om att vara det mest attraktiva för malmöbon. I årets tracking var det 1 av 3* i urvalet som föredrog att besöka Mobilia före andra köpcentra i Malmöområdet. Det innebär en ökning från föregående mätning och Mobilia stärker ytterligare sin tätposition. Titta gärna in på Mobilia om du är i Malmö!

*Källa: SRC Research via Norstats Internetpanel, okt 2018

Dela inlägget:

SRC satte mustaschen på Kalles

Som en del i sitt varumärkesbyggande engagerar sig Kalles Kaviar i Mustaschkampen. SRC är stolta över att få medverka till detta goda ändamål. I det här projektet har vi tagit fram kommunikationsidén och förpackningsdesignen, där Kalles har fått bära Mustaschkampens mustasch. Ett varumärke som Kalles Kaviar har möjlighet att få stor genomslagskraft med till synes enkla medel. Budskapet ”Till dig som har en pappa. Eller två.” har ett inkluderande och direkt tilltal, och uppmanar alla att påminna sina pappor om att gå och testa sig för prostatacancer. Kalles Kaviar tar mustaschkampen ända in på frukostbordet.

Dela inlägget:

Dormy lyfter sitt butikskoncept tillsammans med SRC

Dormy är en expanderande butikskedja för alla golfintresserade. Med hjälp av SRC tar Dormy sina 12 butiker in i en ny uppdaterad form, där kunderna ska få en mer inspirerande och spännande upplevelse. SRC arbetar med att tydliggöra butikskonceptet, skapa smarta säljlösningar samt öka möjligheterna till merförsäljning. Vi ser fram emot ett spännande samarbete!

Dela inlägget:

Nestlé Purina väljer SRC!

På SRC är vi stolta över att inleda ett samarbete med Nestlé Purina inom kategorin djurmat. Purina är en ledande aktör på den svenska djurmatsmarknaden, med ett antal kända varumärken som Gourmet, Latz (f.d. Pussi) Purina One, Dentalife och Friskies.

SRC:s uppdrag är att utveckla försäljning, kommunikation och närvaro i svensk retail i samarbete med Purina kring samtliga varumärken inom katt- och hundmat. Vi ser fram emot ett spännande arbete framöver och ett extra stort ”välkomna” från alla våra byråhundar!

Dela inlägget:

SRC stöttar Skruf med inspirerande shop-in-shop

Skruf har sedan ett antal år samarbetat med en av konceptbutikerna för snus som finns på Nordby köpcenter i Strömstad. Skruf har tillsammans med SRC nu vidareutvecklat butikskonceptet med ny design och tydlig navigering för ett ständigt växande planogram i kategorin.

Målsättningen för det nya konceptet är att öka butikens försäljning, bygga varumärket Skruf och driva kategorin snus genom ökad synlighet samt att lyfta både nyheter och sortiment.

Attraktiva och säljande golvexponeringar präglar det första intrycket hos kunderna. Butiken, som är en shop-in-shop med självplock, är full av inspiration!

Välkommen in!

Dela inlägget:

Toms lanserar nytt produktkoncept i chokladkategorin

I samarbete med SRC lanserar Toms ”Choklad för godissugna”. Det handlar om chokladkakor smaksatta med riktiga bitar av Toms godisklassiker Ferrari, Häxvrål och Mintstång. Med framträdande tråg i chokladhyllan och kraftfulla golvexponeringar etablerar Toms en ny stark profil i butik.

Toms grundades år 1924 och är en av Skandinaviens största godistillverkare. De flesta av oss känner igen produkter som Anthon Berg, Pingvinstång och Toms Ferraribilar. Samarbetet mellan SRC och Toms präglas av fortsatt kampanjarbete, lanseringar och research som ger värdefulla insikter om konsumentbeteende i kategorin.

Dela inlägget:

Dole Grönsaksbiffar är Årets Nytänkare!

Idag sträcker vi lite extra på oss och säger stort grattis till Dole som tagit emot pris från Mathem som Årets Nytänkare! SRC har jobbat tätt tillsammans med Dole för att paketera och marknadsföra det nya konceptet Grönsaksbiffar både mot handel och konsument.

Motiveringen lyder:

”Den här leverantören har tillsammans med oss utvecklat Mathems största kategori. De har gått brett i sin marknadsföring och valt att synas i nästan alla våra kanaler.

Förlanseringen som gjordes hos oss vecka 4 är nu en topp 5-produkt i deras varumärke. Genom att utveckla produkter inom den vegetariska trenden har vi tillsammans fångat kundernas intresse och funnit ett alternativ till den traditionella biffen.”

Här kan du läsa mer om vårt arbete med Doles Grönsaksbiffar.

Dela inlägget:

SRC och Abba gör lyckad digital kampanj

SRC och Orkla Foods lyckades locka till stort engagemang i Abbas sociala kanaler. Med kampanjen Sillkampen överträffade vi våra ambitioner med råge!

I Abbas sociala kanaler fanns ett stort engagemang kring sillinläggningarna vitlök och curry. Därför beslöt man sig att tillfälligt återlansera smakerna. I den digitala kampanjen Sillkampen tog SRC fasta på detta engagemang genom att utlysa en omröstning om bästa smaken. Vinnaren skulle få stanna kvar i ordinarie sortiment.

”Vinnare eller lipsill? Stå upp för din sill!” – med det budskapet fick kampanjen över 12000 röster, vilket var en tredubbling av det förväntade resultatet! Kampanjen som var kanaloberoende syntes med full kraft under 4 veckor på Facebook, Instagram, i Buffé och stöttades även starkt i butik. Vill du veta vilken sill som vann? Gå in på Abba.se! SRC är stolta över att jobba med varumärket Abba och att ha skapat en så lyckad aktivitet tillsammans.

Dela inlägget:

Scandic Trans inleder samarbete med SRC

Scandic Trans är ett transportföretag som idag verkar på nordisk basis, och inleder samarbete med SRC för vidare affärsutveckling och kommunikation. Scandic Trans ambition är att med hjälp av SRC:s retailexpertis stärka sitt erbjudande inte minst till kunder inom retail och FMCG, där man redan idag har kunder som exempelvis Orkla Foods, Oatly och Akzo Nobel.

Dela inlägget:

SRC startar samarbete med Sveriges största kedja för garageportar

Garageportexperten är en franschisekedja med 35 anslutna återförsäljare. Här finns kunskapen om och erfarenheten av att montera komplexa lösningar för garageportar. Detta tillsammans med det breda sortimentet lägger grunden för den starka position som Garageportexperten har inom sin special nisch.

SRC har anlitats för att ytterligare stärka kedjan och tydliggöra butikskonceptet, där det kommer finnas smarta säljlösningar och möjligheter till merförsäljning.

Bild från Garageportexperten.

Dela inlägget: