SRC söker Retail Designer

SRC satsar vidare och fokuserar inom Retail Concept. Vill du vara med och hjälpa våra kunder att skapa köplust? Din huvuduppgift blir att utforma starka butikskoncept och retail kommunikation både online och offline. Du förstår vikten av design såväl som säljande kommunikation i butik och brinner för att utveckla mötet mellan varumärke och konsument. Du har erfarenhet och förmåga att skapa kreativa lösningar för en optimal exponering av produkter och varumärken i butik. Naturligtvis har du en utpräglad känsla för färg, form och inredning och gillar att argumentera för dina idéer.

Förmodligen har du jobbat som Retail Designer/AD/arkitekt/designer. Du har erfarenhet av att arbeta med kommunikation och koncept inom retail. Du kan självklart hantera relevant programvara för t.ex. 3D-visualisering (3ds Max, Sketchup, Cinema eller motsvarande).

Vi ser framemot din ansökan i höst!

Har du frågor är du välkommen att kontakta Robert Kron per mail: robert.kron@srcmail.se

Dela inlägget:

Annika Rabe – ny retailkonsult hos SRC

Vi satsar vidare och stärker vår kompetens inom Retail Concept. Den 1 september hälsar vi Annika Rabe välkommen till SRC!

Annika har en gedigen bakgrund från IKEA och 25 års erfarenhet som konsult inom retail, först i egen retailbyrå och de senaste sju åren på design -och retailbyrån BAS. Hon har en stark kompetens inom alltifrån butiks- och sortimentsstrategi till konceptutveckling, design, butiksupplevelse, visual merchandising, förpackningsdesign och kommunikation. Hennes bredd spänner från strategi till taktisk försäljning inom retail, och även hospitality.

Vi ser mycket fram emot att välkomna Annika till vårt team! Hon kommer att arbeta som Senior Retail Consultant i utvecklingsprojekt tillsammans med våra uppdragsgivare, kedjor och leverantörer inom dagligvaruhandel såväl som fackhandel.

Dela inlägget:

BD Fisk och SRC i nytt samarbete

SRC hälsar BD Fisk välkommen som ny kund! BD Fisk är Norrbottens ledande fiskproducent sedan 1928 med ett brett sortiment av smakrika produkter från havet. Uppdraget för SRC blir att stärka positionen i butik och aktivera varumärket. Vi ser fram emot samarbetet!

Dela inlägget:

SRC utvecklar frukt- & gröntavdelningen hos Gekås

Gekås i Ullared jobbar ständigt med förbättringar, utbyggnad och utveckling i varuhuset. SRC och Gekås har genom åren genomfört en hel del utvecklingsprojekt tillsammans rörande alltifrån kundvarv och kommunikation till kassalinje. Nu senast är det frukt- & gröntavdelningen som har fått ett lyft.

I samarbete med Gekås har SRC utvecklat en mer flexibel och omställningsbar layout för att enkelt möta varuhusets stora säsongsskillnader. Avdelningen har även ny placering i varuhuset, den har fått en uppdaterad profilering samt ny inredning som vi tagit fram tillsammans med Expedit – med andra ord ett helhetsgrepp för att stärka frukt- & gröntavdelningen totalt sett.

Dela inlägget:

Orkla Foods fångar trender på Retail Safari med SRC

För att ha koll på retail trender genomför SRC kontinuerligt Retail Safaris till olika destinationer. Denna gång har vi spenderat en heldag i Köpehamn tillsammans med vår kund Orkla Foods Sverige. Fokus var att få inspiration och insikter för att skapa vinnande kategoriutveckling.

Under en Retail Safari söker vi upp trendsättande och framgångsrika retail koncept. Ett bra sätt att hitta framtida trender är att hämta inspiration från nya, mindre och oberoende aktörer, samt insikter från helt andra branscher än den egna för att utmanas. Har ditt företag nytta av en Retail Safari? Om du funderar över nästa strategiska utvecklingssteg för ditt varumärke, butik eller kedja kan du ha stor nytta av en Retail Safari.  Läs gärna mer om våra kommande resor eller hör av dig till oss för ett skräddarsytt upplägg.

Dela inlägget:

SRC fortsätter arbetet med att rita Beijer butiker

SRC är stolta retailpartners till Beijer Byggmaterial – Sveriges största bygghandelskedja. Efterhand som Beijer bygger nya, eller bygger om befintliga, anläggningar är vårt uppdrag att se till att butiken får en optimal utformning.

Vi ritar in det butikskoncept som SRC tagit fram samt optimerar kundvarv, tar fram en tydlig navigering, skapar aktivitetsytor och förstärker entré och kassaområde. Allt för att det ska vara enkelt och inspirerande för kunderna att handla hos Beijer.

Just nu ritar vi den tolfte butiken i ordningen, nämligen Beijer Byggmaterial i Trelleborg. Butiken ska byggas om och öppnar i jan–feb 2020.

Dela inlägget:

SRC utvecklar butiksstrategi med Stoby Måleri

SRC har fått i uppdrag av Stoby Måleri att ta fram strategier och planer för hur butikerna ska utvecklas och fortsätta vara starka spelare i en konkurrensutsatt bransch. SRC har mer än 35 års erfarenhet av att jobba med just utveckling av strategier, koncept och kommunikation inom retail. Vi utgår alltid från kundens behov och sätter stort fokus på att öka försäljning och lönsamhet.

Stoby Måleri är ett familjeföretag som finns på nio orter i södra Sverige. Flaggskeppsbutiken i Hässleholm erbjuder inspiration, rådgivning och försäljning av allt kunden behöver för att renovera hemmet. Vi ser fram emot samarbetet!

Dela inlägget:

Ellos Home nytt konceptuppdrag på SRC

SRC är mycket stolta över att inleda ett nytt samarbete med Ellos Home. Ellos öppnade sin första fysiska butik 2016 och SRC har nu fått i uppdrag att vidareutveckla butikerna. SRC kommer tillsammans med Ellos ta fram idéer och arbetsmetoder för att lyfta butiksupplevelsen på Ellos Home ytterligare en nivå. Resultatet av vårt samarbete kommer att synas i butik till hösten 2019.

Dela inlägget:

Butikstrender med SRC

SRC inleder samarbete med Sveriges ledande retailmagasin Butikstrender. Från och med i höst kommer vi att göra gemensamma trend- och inspirationsresor till olika intressanta destinationer. Fokus kommer att ligga på trender och insikter inom retail.

Butikstrender är en oberoende tidning med redaktionellt fokus på lönsamhet. Magasinet kommer ut med 10 nummer per år och riktar sig till dagligvaru- och servicehandeln.

I Butikstrender nummer 6 kan du läsa om vår första trendresa som går till Milano, en stad som bjuder på både hög puls och härlig italiensk småstadsatmosfär. I Milano ser vi de senaste etableringarna av Carrefour, Europas högsta andel lokalproducerade livsmedel och ekologiska varor samt ett mycket stort fokus på färskvaror. Följ våra kommande spaningar och håll dig uppdaterad med det senaste inom retail. För anmälan läs gärna mer på butikstrender.se och håll utkik till hösten!

Dela inlägget:

SRC utvecklar Biblioteken i Malmö

Dagens biblioteksverksamhet handlar om så mycket mer än boklån. Biblioteken är aktiva mötesplatser med ett brett erbjudande som ska vara tillgängligt för alla.

Efter ett års samarbete med att utveckla upplevelsen på plats, är nu första steget mot en implementering taget. SRC har utvecklat ett nytt navigationssystem som med tydliga skyltar genom lokalerna ska göra det enkelt för besökarna att hitta, förstå funktioner samt känna sig trygga och välkomna på biblioteken. Vi testar nu den nya navigationen på två piloter; biblioteken i Lindängen och Bellevuegården i Malmö.

Efter en offentlig upphandling är vi dessutom extra stolta och glada över att vårt samarbete med Biblioteken i Malmö nu fortsätter framåt! SRC tilldelades nämligen uppdraget med konceptutveckling av funktioner och inredning för bibliotekens olika zoner och funktioner.

Dela inlägget: