SRC har jobbat med shopper marketing kampanjer i mer än 35 år och vi vet att rätt mix av mekaniker är helt avgörande för att lyckas med sin försäljning. Kan man i kampanjen kombinera aktivering på en väl synlig plats i butik, med kommunikation på förpackning och en engagerande aktivering i sociala media – då vet vi att försäljningen lyfter. Har man dessutom ett starkt varumärke som Kalles kaviar är genomslaget givet.

SRC har tillsammans med Kalles tagit fram en stark butikskampanj där konsumenterna tävlar om en resa till London. Att använda förpackningen som ett centralt media i kampanjen och leka med designen på den klassiska kaviartuben är en tradition vi konsekvent upprepar även denna gång.

Kampanjen förstärker Kalles kommunikativa position och lyfter upp den lekfullhet som är synonym med Kalles. Vi kopplar ihop butiksmaterial med en engagerande digital aktivering. För att delta i kampanjen – och ha en chans att vinna en resa till London – köper konsumenten en kampanjtub och gör sedan ett digitalt quiz med London-tema på kalles.se.

Självklart är platsen i butik helt avgörande för att kampanjen ska synas och skapa försäljning – och vad passar väl bättre till Kalles kaviar än ägg? I utvalda butiker exponeras därför kampanjen tillsammans med Stjärnägg, som för övrigt är en annan av SRC:s kunder. Läs gärna om hur vi utvecklat Stjärnäggs varumärke och förpackningsdesign här, eller fler nyheter och andra SRC case här.

Dela inlägget: